Incident aviatic grav: Un pasager fără nicio experiență, la cârma unui avion. Pilotul, incoerent

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un pasager fără experiență de zbor a dus la bun sfârșit aterizarea unui avion de mici dimensiuni în Florida, după ce pilotul a devenit „incoerent", din cauza unei urgențe medicale.

În înregistrarea audio făcută în turnul de control Fort Pierce Tower, pasagerul neidentificat poate fi auzit avertizând: „Am o situație gravă aici. Pilotul a devenit incoerent. Habar nu am cum să pilotez avionul, dar mă mențin la 9.100".

Când turnul de control i-a cerut poziția sa, acesta a răspuns: „Nu am nicio idee. Văd în față coasta Floridei”, conform Sky News.

Dispecerul îi spune să mențină „aripile la nivel" și să încerce să urmărească „doar coasta, fie la nord, fie la sud", în timp ce se străduia să localizeze avionul.

„Apăsați pe comenzi și coborâți cu o viteză foarte mică", a adăugat el.

Incident aviatic grav: Un pasager fără nicio experiență, la cârma unui avion

 

Pasagerul nu știa nici măcar cum să pornească ecranele din cabina de pilotaj: „Nu reușesc nici măcar să pornesc ecranul de comandă", a spus el turnului de control.

Controlorul - instructor de zbor - l-a îndrumat apoi pe pasager cum să ducă la bun sfârșit aterizarea, iar în cele din urmă monomotorul Cessna 208 a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Palm Beach.

Oficialii Biroului șerifului din Palm Beach au declarat că o persoană a fost transportată la spital după incident, însă nu au dezvăluit informații despre starea sau identitatea acesteia.

Administraţia Federală a Aviaţiei investighează incidentul.

Un alt caz alarmant într-un zbor s-a petrecut ieri, pe teritoriul României. Ieri, poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost sesizaţi de către un băimărean, pasager, că pe timpul zborului în avionul Marea Britanie – Satu Mare, i-a fost sustrasă o sumă de bani din portofel cât timp a fost la toaletă. 

Jaf în avionul Marea Britanie – Satu Mare. Pasageri, percheziționați de polițiști

 

În dimineața zilei de marți, 10 mai 2022, poliția a intervenit pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Un pasager care și-a uitat portofelul în baia avionului a fost jefuit de un alt pasager.

Băimăreanul spune că suma de bani i-a fost sustrasă  cât timp a fost la toaletă. Înainte de aterizare, bărbatul a observat că din portmoneu îi lipseşte suma de 950 lire sterline, scrie informatia-zilei.ro.

Acesta a anunţat personalul din avion, iar după aterizare, s-a adresat poliţiştilor de frontieră pentru a depune o plângere.

Membrii echipajului au chemat poliția, astfel că de la ora 11:00 ora la care a aterizat avionul pe Aeroportul Satu Mare, oamenii legii i-au percheziționat pe unii suspecți.

Într-un final, poliţiştii au identificat un suspect, un sătmărean. Suspectul şi-a recunoscut fapta, a înapoiat păgubitului suma de 950 de lire, iar acesta din urmă şi-a retras plângerea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel