„Încet, încet, cade Germania“. Româncă, îngrijorată de amenințarea unei mari crize financiare: ” Vrei să pleci, copiii nu vor să vină cu tine... e greu. Criza se simte!”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: captura foto TikTok
Foto: captura foto TikTok

Un videoclip postat pe platforma TikTok de o româncă din Germania dezvăluie o perspectivă mai puțin cunoscută a orașelor mici din această țară. În filmare, o româncă vorbește despre criza economică ce începe să „își arate colții“, în special în micile orașe, unde afacerile se închid în mod constant.

Românca, stabilită în Germania încă din 2005, a postat acest video pe rețelele de socializare pentru a evidenția realitatea dură dintr-un mic oraș. În imagini, ea exprimă disperarea provocată de închiderea majorității micilor afaceri și concedierea a sute de mii de oameni din locurile lor de muncă. De exemplu, ea menționează că firme mari, precum Real sau Miele au dat afară sute de mii de angajați. Chiar fiul ei a fost demis din cauza falimentului supermarketului Real.

 

Vezi și: Falimentele firmelor din Italia și Germania ating un maxim istoric. Prețurile ar putea exploda

 

În înregistrare, femeia vorbește despre scena dezolantă pe care o întâlnește în micul oraș în care locuiește, unde se închid chioșcuri, magazine și frizerii într-un ritm alarmant. Ea subliniază că falimentul pare să înceapă din orașele mici, ducând la închiderea afacerilor și la concedierea a sute de mii de oameni.

„Dă toți angajații afară, le plătește ce le plătește și asta e“

 

Deci, închis, da? Ăla e închis, ăsta e închis. Au fost chioșcuri, magazine, frizerii, în orășelul nostru. E foarte mic, dar de la orașele mici începe falimentul. Aici a fost frizerie, e închis tot. Vă arăt și un cămin de bătrâni, a fost un cămin de bătrâni dar s-a terminat contractul. Când s-a terminat contractul a rămas ruină, goală. Nu pot să vă spun câte astfel de clădiri sunt goale la noi în orășel.

Voi spuneți că nu e adevărat. Pe voi nu vă interesează, că stați în orașe mari, dar la noi în orașele mici… Cunoașteți supermarketul Real? Închide! Acolo lucrează fiul meu și închide! Dă toți angajații afară, le plătește ce le plătește și asta e“, spune românca stabilită în Germania acum aproape 20 de ani.

În contextul acestor evenimente, femeia atrage atenția asupra impactului profund al crizei economice asupra comunităților locale și aduce în discuție îngrijorările legate de viitorul copiilor săi și al altor locuitori ai orașului. Ea subliniază că, pe măsură ce criza economică se intensifică, numărul concedierilor crește, exemplificând cu decizia companiei Miele de a da afară 200.000 de angajați.

„Încet, încet, cade Germania. Nu mai este ce a fost“

 

„Nu putem spune că puterea Europei mai este puterea Europei. Încet, încet, cade Germania. Nu mai este ce a fost. Lumea nu vrea să accepte realitate, dar noi însă știm și nu ne facem griji de altceva, dar avem și copii aici care vor să rămână aici. Nu știm, suntem în dilemă. Vrei să pleci, copiii nu vor să vină cu tine... e greu. Criza se simte!

Cei de la Miele dau 200,000 de angajați afară. La firmă la bărbatul meu, nu știu câte firme au închis! Deci, să spunem adevărul. Germania nu mai este ce a fost. Când am venit eu în 2005 găseai de lucru oriunde doreai, și acum e cam greu” se arată în clipul video publicat de femeie și citat de BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel