Incendiu VIOLENT la Vadu: Au ars 400 de hecatre de vegetație uscată

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV (Sursa: Agerpres)
Foto ILUSTRATIV (Sursa: Agerpres)

Aproximativ 400 de hectare cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în zona Vadu - Grindu Chituc, pentru stingerea incendiului pompierii intervenind în jur de 18 ore, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanţa, Anamaria Stoica, focul a cuprins o suprafaţă mlăştinoasă, greu accesibilă, fiind mobilizaţi inclusiv pompieri care se aflau în afara orelor de serviciu.

"Incendiul de la Vadu a fost lichidat după aproximativ 18 ore. Am intervenit cu două autospeciale, din cadrul a două subunităţi, cu 18 oameni, dintre care 4 au venit din timpul lor liber, de acasă. Au ars aproximativ 400 de hectare. A fost vorba de o zonă mlăştinoasă, greu accesibilă, de aceea fiind lichidat destul de greu", a declarat Stoica, potrivit Agerpres.

Conform acesteia, pompierii au fost ajutaţi în timpul intervenţiei de lucrători ai administraţiei locale care, cu trei tractoare, au tras brazde de pământ pentru izolarea focului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel