Incendiu la Centrala nucleară Zaporijjea, cea mai mare din Europa, din cauza atacurilor armatei ruse

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un oficial local a raportat izbucnirea unui incendiu la Centrala nucleară Zaporijjea, cea mai mare din Europa, situată în sud-estul Ucrainei, în contextul atacurilor armatei ruse, informează BBC News.

Serviciile de urgență din Ucraina au confirmat că au reușit să stingă incendiul de la centrala nucleară, o ușurare pentru toți cei din zonă și nu numai, scrie BBC.

Ucraina a anunțat în noaptea de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde. Serviciile de urgență ucrainene au declarat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului.

La ora locală 5.20, pompierii au reușit în cele din urmă să ajungă la incendiu. Acesta a fost stins aproximativ o oră mai târziu, au scris serviciile de urgență din Ucraina.

 

Incendiul a izbucnit din cauza "atacurilor continue cu obuze" ale armatei ruse

 

Dmytro Orlov, primarul localităţii Enerhobar, situată în apropierea Centralei nucleare Zaporijjea, a declarat în cursul nopţii că incendiul a izbucnit din cauza "atacurilor continue cu obuze" ale armatei ruse asupra "unităţilor complexului nuclear".

"O ameninţare la adresa securităţii mondiale", a adăugat primarul Dmytro Orlov.

Nu este clar ce sisteme ale centralei sunt afectate de incendiu. Primarul afirmă că pompierii nu au reuşit încă localizarea focului.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a confirmat producerea incendiului şi a cerut armatei ruse să oprească imediat atacurile cu obuze, pentru a permite intervenţia pompierilor. "Armata rusă trage din toate direcţiile asupra Centralei nucleare Zaporijjea, cea mai mare din Europa. A izbucnit deja un incendiu. Dacă va exploda, va fi de zece ori mai mare amploarea decât la Cernobîl. Ruşii trebuie să oprească imediat atacurile, să permită accesul pompierilor şi să instituie o zonă de securitate", a declarat Dmytro Kuleba, conform cotidianului Le Figaro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel