Incendiu de vegetaţie în Spania. Sute de oameni au fost evacuați

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Incendii de vegetație în Spania (Sursa foto: Agerpres)
Incendii de vegetație în Spania (Sursa foto: Agerpres)

Incendiu de vegetație în estul Spaniei. Sute de persoane au fost forțate să-și părăsească casele. 

Un incendiu forestier declanşat joi în estul Spaniei a forţat sute de persoane din satele învecinate să-şi părăsească locuinţele şi a degajat o coloană uriaşă de fum dens, informează Reuters.

Pompierii au fost alertaţi cu privire la un incendiu izbucnit în apropierea localităţii Villanueva de Viver, din regiunea Valencia, cu puţin timp înainte de ora locală 13:00 (12:00 GMT).

Zece aeronave au acţionat pentru stingerea flăcărilor, iar operaţiunea a determinat evacuarea locuitorilor din trei sate. Peste 1.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a relatat postul de radio Cadena Ser.

Serviciile de urgenţă au anunţat înfiinţarea unui adăpost pentru 600 de persoane, precum şi unui spital de campanie.

Iarna 2022-2023 în emisfera nordică s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai călduroase ierni din istoria înregistrărilor meteorologice şi a fost neobişnuit de aridă, au precizat oameni de ştiinţă din Uniunea Europeană, pe 8 martie. În Europa vestică şi sud-estică, condiţiile au fost mai secetoase decât media din timpul iernii, în timp ce în luna februarie, umiditate din sol a înregistrat niveluri extrem de scăzute în anumite regiuni, au mai precizat cercetătorii.

Potrivit datelor colectate de Sistemul european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS) al Comisiei Europene, Spania s-a confruntat în anul 2022 cu cele mai grave incendii forestiere după ce 493 de focare au devastat 307.000 de hectare de teren. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel