Incendiile de vegetaţie continuă să se manifeste în Germania pe fundalul temerilor legate de un nol val de caniculă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Incendiile de vegetaţie continuă să se manifeste în Germania pe fundalul temerilor legate de un nol val de caniculă / Sursa foto -  ISU Suceava. Ilustrativ
Incendiile de vegetaţie continuă să se manifeste în Germania pe fundalul temerilor legate de un nol val de caniculă / Sursa foto - ISU Suceava. Ilustrativ

Ploaia este necesară pentru a diminua incendiul de pădure din Parcul Naţional "Elveţia saxonă", situat în Germania, izbucnit în urmă cu peste o săptămână, au precizat marţi autorităţile locale, în timp ce incendiul de vegetaţie din Brandenburg a fost stins în cele din urmă, informează DPA.

În parcul naţional situat în estul Germaniei, crâmpeie de jar şi de foc din sol continuă să se reaprindă, fenomen alimentat de temperaturile ridicate şi de secetă, a spus Thomas Kunz, purtătorul de cuvânt al districtului.

''Ca situaţia să se liniştească, avem nevoie de ploaie'', a spus el conform Agerpres.

Vântul poate face ca scânteile să se împrăştie rapid, a mai adăugat el. Au fost construite bariere la nivelul solului între regiunile Winterberg şi Zschand.

 

Circa 300 de pompieri au fost mobilizaţi marţi dimineaţă



Circa 300 de pompieri au fost mobilizaţi marţi dimineaţă, fiind aşteptaţi 550 pe parcursul zilei. Este folosit totodată un tun de apă cu ajutorul căruia este redusă răspândirea scânteilor.

Incendiul a izbucnit iniţial în Parcul Naţional "Elveţia boemă" din Republica Cehă vecină după care s-a răspândit peste graniţă în Parcul Naţional ''Elveţia saxonă''. Autorităţile au anunţat luni că incendiul din ''Elveţia boemă'' a fost stăpânit.

În landul estic Brandenburg, un incendiu forestier de proporţii a fost stins după ce a ars timp de peste o săptămână, a anunţat marţi adjunctul brigăzii de pompieri, Martin Neumann.

 

Autorităţile districtuale vor continua să supravegheze zona pentru orice semne de incendiu



Predarea sarcinii de supraveghere a zonei unde a izbucnit incendiul proprietarilor terenului este următoarea provocare, a spus Neumann. Autorităţile districtuale vor continua să supravegheze zona pentru orice semne de incendiu care ar putea reapărea miercuri, dar apoi, responsabilitatea va fi transferată înapoi proprietarilor terenului.

Neumann a spus că brigada de pompieri efectuează lucrări de mentenanţă a echipamentului tehnic pentru a se asigura că este pregătită pentru o altă potenţială intervenţie de urgenţă.

În ciuda veştilor bune, temerile rămân. Un alt val de caniculă este aşteptat să aducă temperaturi de până la 34 de grade Celsius miercuri şi de până la 37 de grade Celsius joi.

Unele regiuni din Brandenburg vor fi plasate miercuri sub cel mai înalt nivel de alertă în ceea ce priveşte incendiile forestiere, restul regiunii urmând să fie plasată sub acelaşi nivel de alertă începând de joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel