Incendii masive în Italia. Pompierii se luptă cu flăcările: Fum dens și oameni evacuați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Pompierii italieni se luptă cu incendii masive de vegetaţie în nordul ţării şi pe insula Sicilia, au anunţat autorităţile, potrivit DPA.

Mai multe unităţi de pompieri au fost mobilizate luni seară pentru a stinge un incendiu forestier izbucnit la vest de oraşul de la coasta Mării Adriatice Rimini.

Incendiul a pornit într-o regiune de drumeţii din municipalitatea Civitella di Romagna, în Forli-Cesena, a precizat marţi brigada de pompieri.

Serviciile de urgenţă au transportat zece persoane din regiunea afectată într-o zonă sigură. Într-o înregistrare video apărea fum dens deasupra acestei regiunii deluroase. Vânturile puternice au alimentat focul în repetate rânduri.

Pe populara insulă turistică Sicilia, pompierii se luptau marţi cu un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea de coastă Trabia, la est de Palermo, în timpul nopţii.

Potrivit relatărilor din presa italiană, flăcările au ameninţat de asemenea mai multe clădiri rezidenţiale. Locatarii au fost evacuaţi din cauza pericolului de explozie a buteliilor cu gaz din clădire.

 

Uscăciunea provocată de secetă, principala cauză a focarelor



Uscăciunea provocată de secetă, precum şi neglijenţa şi incendierea premeditată se crede că ar fi principalele cauze ale focarelor.

Experţii bănuiesc că efectele schimbărilor climatice se află printre cauzele secetei care a cuprins Italia anul acesta.

Potrivit datelor Sistemului european de informare privitor la incendiile de pădure (EFFIS) din 13 august, circa 42.000 de hectare au ars în Italia până acum anul acesta, mai multe decât media pentru această perioadă din ultimii 15 ani.

În calculele sale, EFFIS ia în considerare doar regiunile afectate de incendii cu o suprafaţă de cel puţin 30 de hectare. 

 

Vezi și 

 

Seceta a pârjolit terenurile și a secat râurile din Europa

 

De la rezervoare și lacuri secate în Italia, Franța ori Spania, la fluvii devenite impracticabile, o secetă devastatoare afectează jumătate din continentul european.

Fenomenul lovește economiile europene, oricum în stare fragila, impune restricții privind accesul la apă, amenință vietățile acvatice și provoacă incendii nimicitoare. În această vară, Europa a pierdut deja 660.000 de hectare, un record din 2006 încoace, de când se înregistrează date privind incendiile de vegetație.

Mai mult, pârjolul nu s-a limitat la ţările din zona mediteraneană, ca până acum, ci a lovit și alte zone, precum Germania ori Slovenia.

Din România până în Germania și din Italia până în Marea Britanie, seceta a pârjolit terenurile și a secat râurile și fluviile.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel