Miting pentru autonomia Ţinutului Secuiesc: România nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) anunţă organizarea unui mare miting pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc pe 18 noiembrie, în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe, potrivit agenţiei maghiare MTI, relatează g4media.ro.

Mitingul e organizat cu două săptămâni înainte de 1 decembrie, data la care România celebrează Marea Unire de la 1918.

Precedentul miting organizat de CNS pentru autonomie a fost un eșec, participând doar 2.500 de secui, în loc de 40 de mii câți fuseseră anunțați.

“Să transmitem Bucureştiului că secuii nu renunţă la lupta pentru autonomie! Iar autorităţilor publice româneşti, care se luptă unele cu altele, le transmitem: dacă România nu va fi un stat democratic, dacă nu va fi un stat de drept, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă! Secuimea solicită ordine constituţională şi stat de drept, iar în interiorul acestora, autonomie teritorială. Autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este o condiţie prealabilă pentru reconcilierea româno-maghiară şi o condiţie prealabilă pentru stabilitatea în regiune. Să exprimăm acest mesaj la Sfântu Gheorghe, la 18 noiembrie 2018″, scrie în apelul CNS, preluat de MTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel