Ucraina. În partea eliberată a regiunii Kiev, starea de asediu non-stop a fost prelungită până la 7 aprilie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

În partea eliberată a regiunii Kiev, starea de asediu non-stop a fost prelungită până la ora 06:00 pe 7 aprilie. Acest lucru a fost anunțat de șeful OVA din Kiev, Oleksandr Pavliuk.

Este vorba despre localitățile din districtele Brovary, Vyshhorod și Bucha eliberate de ocupanți. În restul regiunii Kievului, starea de asediu va dura de la ora 21:00 pe 4 aprilie până la ora 6:00 pe 5 aprilie.

În timpul stingerii, oamenii nu trebuie să se afle pe străzi sau în alte locuri publice, sau să se deplaseze cu mașina sau pe jos.

Pavliuk a făcut apel la înțelegere față de inconvenientele temporare care sunt introduse în teritoriile eliberate de ocupanți. 

"Astfel de măsuri sunt necesare, în primul rând, pentru siguranța locuitorilor care au rămas acolo. Forțele noastre de apărare și salvatorii curăță infrastructura de "surprizele" explozive lăsate în urmă de invadatori ," a explicat Pavlyuk.

Anterior, starea de asediu non-stop în partea eliberată a regiunii Kiev urma să dureze până la ora 06:00 pe 5 aprilie.

 

Regiunea eliberată a Kievului

 

Ministerul Apărării a anunțat pe 2 aprilie că întreaga regiune Kiev a fost eliberată de ocupanți. În teritoriile eliberate se găsesc dovezi ale uciderii în masă a civililor. Astfel, la 31 martie, armata ucraineană a eliberat Bucha și întreaga comunitate bucureșteană de invadatorii ruși.

Ulterior, jurnaliștii și oficialii guvernamentali au început să publice videoclipuri și fotografii cu victimele care zac pe străzi.

Primarul din Bucha, Anatoliy Fedoruk, a declarat că cel puțin 280 de persoane au fost îngropate în gropi comune. Nu se știe cu exactitate câte persoane au murit în timpul lunii de ocupație. Compania americană Maxar Technologies a prezentat imagini din satelit de la București, care arată primele semne de excavare a unei gropi comune în biserica lui Andrei cel Întâi Chemat și Toți Sfinții din 10 martie.

O serie de politicieni din întreaga lume au reacționat la uciderea brutală a civililor, iar ministrul de externe Dmitri Kuleba a cerut G7 (SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Canada) să impună sancțiuni distructive împotriva Rusiei.

În același timp, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat deja că va impune noi sancțiuni Rusiei pentru comportamentul său în timpul războiului. El a subliniat că Vladimir Putin ar trebui să fie judecat și adus în fața justiției pentru crimele sale de război din Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel