Important depozit de arme livrate recent Ucrainei de alte ţări, distrus de Rusia după atacul asupra Liovului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Atacurile se intensifică în vestul Ucrainei. Centru militar în apropiere de Liov, lovit de forțele ruse
Atacurile se intensifică în vestul Ucrainei. Centru militar în apropiere de Liov, lovit de forțele ruse

Armata rusă a afirmat luni seara că a distrus cu ''rachete de înaltă precizie'' un important depozit de arme străine livrate recent Ucrainei, lângă Liov (Lvov, Lviv), în vestul acestei ţări, informează AFP şi Reuters.

Forţele aeriene ruse au efectuat în dimineaţa zilei de luni "o lovitură cu rachete de înaltă precizie" împotriva unui centru logistic al forţelor armate ucrainene "lângă Lvov", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

"Centrul logistic şi importante loturi de armamente străine, livrate Ucrainei în timpul ultimelor şase zile de SUA şi ţări europene, care erau stocate acolo, au fost distruse", potrivit aceleiaşi surse.

Un important depozit de muniţii a fost de asemenea distrus lângă Vasilkov (Vasilkiv), în regiunea Kiev, a anunţat Konaşenkov.

În total, armata rusă a distrus în timpul zilei de luni 16 situri militare ucrainene, printre care o uzină pentru repararea de rachete tactice Tocika-U, mai multe depozite de muniţii şi un depozit de carburanţi.

Important depozit de arme livrate recent Ucrainei de alte ţări, distrus de Rusia 



Autorităţile Liovului au anunţat luni că cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi opt au fost rănite în urma unor "puternice" atacuri ruse cu rachete asupra oraşului, inclusiv asupra unei infrastructuri civile. La rândul său, guvernatorul regiunii, Maksim Koziţki, a evocat patru lovituri: trei asupra unor infrastructuri militare şi una asupra unui atelier de vulcanizare, provocând incendii.

Situate departe de front, Liovul şi regiunile din vestul Ucrainei sunt rareori vizate de bombardamente după debutul invaziei ruse în 24 februarie.

La 26 martie, Liovul a suferit o serie de lovituri ruseşti, între care una a atins un depozit de carburant şi a rănit cinci persoane, potrivit autorităţilor locale.

Oraşul a mai fost şi anterior ţinta unei lovituri, la 18 martie, care a atins o uzină de reparaţie a avioanelor, din apropierea aeroportului, fără să facă victime, potrivit Agerpres.

În același timp, Rusia acuză România că se află printre primele țări care trimit mercenari pentru a lupta în Ucraina.

Rusia acuză România că se află printre primele țări care trimit mercenari pentru a lupta în Ucraina

 

Ministerul rus al Apărării susține că România se află pe lista țărilor care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei ruse. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, afirmă într-o înregistrare video, că liderii din Ucraina fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina, foarte mulți provenind din România.

"Regimul naționalist de la Kiev a angajat în total 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale", a spus el.

Cei mai mulți mercenari - 1.717 persoane - au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt.

Până la 300 de persoane au sosit din Marea Britanie și Georgia fiecare, în timp ce 193 de persoane au venit din zonele din Siria care sunt controlate de Turcia, a precizat Konashenkov.

Datele nu sunt confirmate la nivel național și internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel