Imaginile zilei filmate pe autostradă, în Bulgaria. Zeci de mașini românești de pompieri au plecat să salveze Grecia. Video

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Imaginile izlei au fost filmate de un român aflat în concediu, care trecea prin Bulgaria. Acesta a filmat convoiul românesc al mașinilor de pompieri trimis de România pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. 

Imaginile au fost filmate pe o autostradă din Bulgaria. Românul care a filmat și a postat ulterior imaginile se îndrepta spre România. Pe sens opus, convoiul de mașini de pompieri mergea cu cea mai mare viteză către incendiile din Grecia.

Conform informațiilor oficiale, convoiul format din cei peste 100 de pompieri salvatori care au plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie a ajuns în Atena, informează, sâmbătă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, ofiţerii responsabili români au luat legătura cu omologii eleni pentru a stabili locul şi modul de organizare a pompierilor din România care, alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, vor interveni să limiteze răspândirii incendiilor din Grecia.

Premierul Florin Cîţu anunţa, pe 5 august, că România va acorda acestei ţări ajutor pentru stingerea incendiilor.

Modulul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure a plecat, vineri, către Grecia, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel