Imaginile TERORII în Italia: Tornadă, inundații și furtuni puternice. Oameni blocați în mașini, zeci de persoane evacuate din case

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Vânturile puternice și ploaia au lovit regiunea Chioggia, pompierii au fost solicitați la peste treizeci de intervenții, după o furtună violentă și o tornadă care a măturat orașul. Și alte regiuni din Peninsulă sunt puternic lovite de vremea rea.

Zona a fost afectată de o tornadă - un corn de mare - care a provocat o serie de avarii, în special de-a lungul coastei. În interiorul șantierului naval Mose s-a îndoit o macara, probabil din cauza vântului puternic.

În condițiile mareei și a vântului puternic, orașul a fost măturat de ape mari. Multe străzi, atât în ​​centrul istoric, cât și în Sottomarina, au fost inundate. Mai mulți opaci au fost dezrădăcinați literalmente, acoperișuri luate de vânt,  în timp ce mașinile au fost avariate. 

„Sottomarina și Borgo San Giocanni au fost străbătute de un vârtej. Mai multe șoproane au fost suflate de vânt, precum cel al depozitului terenului de sport din Borgo San Giovanni, sau țiglele acoperișului barului adiacent gării“, au confirmat primarul Alessandro Ferro și comisarul Genny Cavazzana, citați de Venezia Today.


Tornadă și inundații

 

Valul de vreme rea care a lovit întreaga provincie de ore întregi provoacă daune considerabile. În Picinisco, un sat din Valea Comino, un pod s-a prăbușit în timp ce în Sant'Elia Fiumerapido, după inundarea unui pârâu, au fost inundate case și ferme. Pompierii lucrează de ore întregi împreună cu carabinierii.

În Cassino drumul de acces la spitalul Santa Scolastica este inundat și pentru a permite trecerea vehiculelor de salvare, mai multe echipe de lucrători ai municipalității împreună cu Pompierii și Protecția Civilă lucrează în timp record, dar cresc și apele râului Rapido, dând reale motive de mare îngrijorare.

Tornada în Maremma și o furtună puternică au lovit aseară în provincia Grosseto, în zona Manciano. În special, potrivit municipalității Maremmei, o tornadă a lovit zona Pian di Palma de lângă Saturnia. Mai multe linii de electricitate au căzut.

Oameni prinși în mașini, în Irpinia

 

Primarul orașului Sarno (Salerno), Giuseppe Canfora, tocmai a semnat o ordonanță care impune cetățenilor care locuiesc la parterul unor zone ale municipiului să părăsească imediat casele și să meargă la centrul de recepție înființat de municipalitate în incinta școlii Baccelli. Primarul recomandă tuturor cetățenilor să respecte „cea mai mare precauție atunci când călătoresc” și să evite „călătoriile de-a lungul munților, dealurilor și drumurilor deluroase”. De asemenea, a fost organizată închiderea școlilor de toate nivelurile.

Un cartier inundat și oameni prinși în mașini în Irpinia. Încă de la primele ore ale zilei, pompierii Avellino sunt la lucru în capitală pentru a interveni acolo unde vremea rea ​​de aseară a provocat pagube. În special în cartierul Ferrovia, din Avellino, ploaia a provocat inundații care au afectat subsolul și terenul, garajele și spațiile comerciale. Unele străzi sunt inundate de apă și unele mașini sunt blocate, cu oameni înăuntru, potrivit Rai News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel