Imaginea care a stârnit furie și neputință: Bătrână spălată cu furtunul în mijlocul străzii de către personalul medical, în Grecia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Grecia este în stare de șoc după ce au fost difuzate imagini cu o femeie în vârstă care este spălată în stradă, cu furtunul, de către doi ambulanțier. Imaginea arată o femeie în vârstă de 70 de ani cu probleme psihiatrice, complet dezbrăcată, întinsă pe o pătură și care este spălată cu un furtun.

Reacții puternice a stârnit imaginea în care echipajul ambulanței municipale din comuna Oropos spală cu furtunul o bătrână, goală, înainte de a o ridica și a o duce în ambulanță.

După cum a precizat primarul din Oropos, Giorgos Giasimakis, în comunicatul său, cei doi bărbați înfățișați în fotografie sunt "echipajul ambulanței municipale care aparține companiei cu care municipalitatea are un contract".

Ministrul Sănătății, Thanos Pleuris, a vorbit despre un "incident deplorabil", precizând că angajații serviciului național de ambulanță și ministerul în ansamblul său nu au nicio legătură cu acest lucru. "Salvatorii noștri salvează semenii noștri în fiecare zi și nu au nimic de-a face cu comportamente inumane", a adăugat Pleuris. Potrivit informațiilor, oficialii Ministerului Sănătății au contactat primarul din Oropos și au fost informați în detaliu despre incident.

Imaginea care a stârnit furie și neputință în toată lumea

 

"Nu există nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat", a declarat luni dimineață domnul Giasimakis. Potrivit acestuia, este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani, pentru care au existat plângeri că se află într-o stare proastă și nu poate fi servită. În ceea ce privește ambulanța care a intervenit, el a spus că "vehiculul aparține municipalității și este gestionat de o companie privată"

Descriind incidentul, el a declarat pentru ERT că "salvatorii au convins-o pe femeie că trebuie să o ducă la spital. După cum au spus chiar ei, femeia căzuse pe podea cu câteva zile înainte și își făcea nevoile acolo. Salvatorii ne-au mai spus că trebuiau să o spele și că nu exista acces la baie și, conform declarației lor, femeia a fost cea care le-a cerut să o spele".

"Contractul prevede în mod expres că angajații trebuie să fie absolvenți și să aibă experiență de muncă. Ceea ce au făcut este inacceptabil, ne duce cu secole în urmă", a adăugat Giasimakis.

Bătrână spălată cu furtunul în mijlocul străzii de către personalul medical, în Grecia

 

În urma scandalului, primarul din Oropos, în anunțul său de duminică, a declarat că, pe de o parte, a dat ordin "urgent care va investiga și va atribui responsabilități acolo unde există".

În același timp, în același anunț, primarul din Oropou notează că "am luat legătura cu patronul firmei și i-am cerut să retragă echipajul specific de pe ambulanța municipală".

"De aici încolo vom rezilia contractul și concluzia va fi transmisă procurorului", a conchis primarul din Oropos în declarațiile sale de luni dimineață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel