Ilie Năstase s-a enervat: "Eu i-aș da foc"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a declarat, vineri seara, că nu este corect că Federaţia Română de Tenis nu beneficiază de finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului de doi ani, precizând că el ar da foc Legii Sportului.

"Mă uit la aceşti copii care au fost premiaţi (n.r. - în cadrul Galei Tenisului Românesc), e frumos... dar noi la tenis de doi ani nu avem buget, nu avem finanţare. E urât. Eu unul aş da foc Legii Sportului. Nu este corect ce se întâmplă în ţara asta. Dacă vrem să avem sport, trebuie să investim în sport. Sportul este o prioritate pentru că dacă bagi bani în sport cheltui mai puţin după aceea cu sănătatea", a spus Ilie Năstase, prezent, vineri, la Gala Tenisului Românesc.

Dar chiar şi fără finanţare, Năstase susţine că tenisul este singurul sport care poate aduce medalii României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "La Jocurile Olimpice de la Tokyo numai la tenis putem câştiga medalii. Îmi pare rău să o spun, dar nu cred că au şanse celelalte sporturi. Federaţia de tenis este una puternică, dar nu a fost invitată de noul ministru la întâlnirea de acum câteva luni. Eu i-aş sugera Simonei Halep să joace în faţă cu FRT, nu cu România", a adăugat el.

Primul număr 1 al clasamentului ATP a criticat noul sistem al Cupei Davis: "Ce s-a făcut bun în 100 de ani de Cupa Davis au stricat în câteva luni prin formatul aplicat acum. Dacă nu se juca finala între Spania şi Canada ce se întâmpla? Nu venea nimeni la meciuri".

În ceea ce o priveşte pe Simona Halep, Ilie Năstase a menţionat că se aşteaptă ca ea să câştige şi turneele de la Grand Slam în care încă nu a triumfat. "Când ai câştigat un Grand Slam îl vrei şi pe al doilea, şi pe al treilea, aşa se întâmplă. Ea acum să le câştige pe celelalte pe care nu le-a câştigat, US Open şi Australian Open", a precizat Năstase. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel