IGSU: Peste 5.600 de intervenţii ale pompierilor salvatori în weekend

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Pompierii au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la peste 5.600 de intervenţii, majoritatea constând în asistenţă medicală din partea echipajelor SMURD - respectiv 4.158 de solicitări.

"Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 841 de incendii, precum şi în alte 630 de intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniţiei neexplodate etc. Aproximativ 70% din totalul celor 841 de incendii înregistrate la nivel naţional, în ultimele trei zile, s-au produs la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri, litieră de pădure), fiind afectate peste 2.650 ha de teren", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 20 de accidente rutiere pentru extragerea persoanelor. În aceste accidente, 11 persoane şi-au pierdut viaţa.

"De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 24 persoane aflate în dificultate", arată sursa citată, conform Agerpres.

 

 Peste 5.600 de intervenţii ale pompierilor salvatori în weekend



În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, pe parcursul zilei de duminică, la nivel naţional, salvatorii au acţionat în 10 localităţi din şapte judeţe (Alba, Brăila, Constanţa, Galaţi, Gorj, Teleorman şi Vrancea) în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din două subsoluri/beciuri inundate, degajarea a 23 copaci rupţi de vântul puternic, căzuţi pe carosabil - fiind afectate 15 autoturisme şi două anexe.

"Concomitent cu misiunile desfăşurate, pompierii acţionează în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin operaţionalizarea unor tabere mobile în localităţi din zona de frontieră, transport persoane şi ajutoare materiale", precizează IGSU.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

70 de grade la sol într-o localitate din România. Primar: „Avem nevoie de apă, altfel oamenii sunt condamnați la muncă în străinătate”

 

Aproape 60 de grade Celsius aratau termometrele la sol, sâmbătă, la ora 17:00, în localitatea Călărași din județul Dolj, după ce la prânz fuseseră înregistrate 70 de grade la sol. Experimentul a fost făcut chiar de primarul comunei, Sorin Sandu, care a descris o situație apocaliptică pentru agricultura din zonă.

„Am verificat cu două termometre și era de așteptat, pentru că și în alți ani au fost astfel de temperaturi. Într-adevăr, la ora 13:00 erau 70 de grade la sol și 41 de grade la umbră, iar la ora 17:00 încă erau 60 de grade la sol și 39 de grade la umbră. Problema reală este nu numai temperatura asta zilnică - și este prima zi! Imaginați-vă că în zilele următoare solul se va încălzi și mai tare, iar temperaturile vor crește”, a spus primarul Sorin Sandu, la Digi24.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel