Igor Dodon, poziție agresivă: „Unionismul va deveni împotriva legii"

Radu Roșu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Facebook (Igor Dodon)
Foto: Facebook (Igor Dodon)

Igor Dodon a ironizat manifestația prounionistă din 25 martie, de la Chișinău, cu ocazia Centenarului, lansând totodată o serie de atacuri dure la cei care susțin această cauză.

Mii de persoane au participat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului la aşa-numita „Marea Adunare Centenară", pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, manifestaţia încheindu-se cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România.

La scurt timp după ce a fost declarată închisă Adunarea Marii Uniri Centenare, președintele Igor Dodon a venit cu o reacție pe pagina de Facebook. Potrivit acestuia, adunarea prounionistă a fost un eșec umilitor, numind-o totodată o „molimă".

„Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eșec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova (...) Astăzi, organele de forță au demonstrat că pot asigura ordinea publică și le mulțumesc că și-au făcut datoria, dar pe viitor așteptăm mai multă inițiativă în asigurarea securității constituționale a țării, a postat pe Facebook Igor Dodon.

 

„Unionismul, împotriva legii"

 

În plus, președintele Moldovei a promis că unionismul va fi declarat împotriva legii.

„Viitoarea conducere va reface economia și va oferi speranță tuturor cetățenilor. Iar unionismul va fi declarat în afara legii (...) Se confirmă că unionismul este un balon care se va desumfla odată cu trecerea Centenarului. Unioniștii au strigat și s-au împrăștiat, iar Patria rămâne. Moldova are viitor! Iar unionismul va rămâne un vis steril, care aparține trecutului", a declarat Dodon.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel