Iese Italia din UE? Ministrul economiei, răspuns

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Noul ministru italian al economiei, Giovanni Tria, afirmă că guvernul, format dintr-o mişcare antisistem şi extrema-dreaptă, este 'unanim' în privinţa menţinerii Italiei în zona euro, relatează AFP. 

"Poziţia acestui guvern este clară şi unanimă. Nu există nicio discuţie privind vreo propunere de părăsire a zonei euro", a afirmat Tria într-un interviu pentru cotidianul Corriere Della Sera. 

"Nu doar că nu vrem o ieşire din euro, dar acţionăm în aşa fel încât nu va exista în viitor niciun dubiu privind prezenţa noastră în zona euro", a adăugat ministrul, un fost profesor de economie politică apropiat de ideile Ligii (extrema-dreaptă), în primul său mare interviu de când şi-a preluat funcţia la începutul lunii. 

Coaliţia aflată la putere, condusă de Mişcarea 5 Stele (antisistem) şi Liga, a repetat mereu că este în favoarea rămânerii Italiei în zona euro, unde este a treia economie, de când şi-a făcut public programul politic luna trecută. 

Atacuri asupra monedei euro 

Afirmaţia vine pentru a risipi temerile ridicate la Bruxelles de atacurile virulente împotriva monedei unice europene exprimate anterior de cele două partide. 

Ele au menţionat chiar negru pe alb o eventuală ieşire din zona euro în diferitele variante iniţiale ale programului lor comun de guvernare. 

Conform mai multor sondaje recente, între 60% şi 70% dintre italieni sunt împotriva ideii ca ţara lor să renunţe la euro. 

Totuşi, Tria, ca mai mulţi economişti ai Ligii, a spus că funcţionarea zonei euro ar trebui modificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel