Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, scoasă pe străzile din Cluj-Napoca şi Bistriţa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Cluj a anunţat că va scoate, vineri, în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, în oraşele Cluj-Napoca şi Bistriţa. 

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, transmis miercuri, icoana va fi purtată în maşină în zona spitalelor şi a principalelor biserici.

"Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici şi pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, în ziua de vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Icoana va fi purtată în procesiune, într-o maşină, în spaţiul deschis din spate în municipiile Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 şi Bistriţa, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici", se arată în comunicat.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului recomandă credincioşilor, medicilor, personalului medical, precum şi pacienţilor să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

"Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde", au arătat reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului, potrivit Mediafax.

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula a fost pictată de preotul Luca din comuna Iclod, judeţul Cluj, în 1681. Aceasta a lăcrimat în 1699 timp de 26 de zile, între 15 februarie şi 12 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel