ÎCCJ, DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ pentru Radu Pricop, ginerele lui Băsescu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost achitat definitiv astăzi de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.

Instanţa supremă a menţinut decizia de achitare dată în cazul acestuia în noiembrie 2017 de instanţa de fond - Curtea de Apel Bucureşti.

În schimb, judecătorii au admis apelul DNA şi au desfiinţat sentinţa penală a Curţii de Apel Bucureşti prin care Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, primise o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, acesta fiind condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi participaţie improprie la fals intelectual.

Judecătorii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de denunţătorul din acest dosar, Alexandru Horpoş.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat asupra omului de afaceri Alexandru Horpoş, denunţător în cauză, acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4 milioane euro, nedatorată de acesta din urmă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel