„Și-a dat viața pentru ceilalți“: Cine este diplomatul român mort în atacul terorist de la Kabul

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, consideră că românul mort la kabul trebuie să aibă funeralii naţionale. "Merită toate onorurile şi merită tot respectul nostru".

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a precizat că diplomatul român care a murit în atacul terorist de la Kabul avea 43 de ani și făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice. 

„Este un moment tragic pentru România, nu doar pentru MAE, pentru că un om tânăr, născut în 1976, și-a pierdut viața. Și-a dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, într-un efort de a combate acest atac. Este incredibil cum în continuare, cu toate eforturile pe care România și toate țările partenere NATO le fac în Afganistan, în continuare avem aceste atacuri teroriste. E la ordinea zilei această situație. A fost țintită Ambasada, misiunea României de acolo. Atacul a început aseară, sigur este un atac susținut, cu mașini-capcană, așa cum sunt obișnuiți teoriștii talibani”, a declarat Ramona Mănescu, la Antena 3.

Ea a vorbit despre eventualitatea că românul mort să aibă funeralii naţionale. "Merită toate onorurile şi merită tot respectul nostru", a apreciat ea.

Ministrul a mai spus că, la momentul atacului, erau 12 diplomați români la misiunea de la Kabul, atacul având loc luni seară, la ora 22.00, ora României, și durând câteva ore după miezul nopții.

„Dimineața au reușit să-i scoată de acolo, să-i evacueze și acum sunt în siguranță. După ce au atacat clădirea principală, au incendiat și alte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat în acest moment", a mai spus Mănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel