Hotelul Saratoga: 25 de morți în urma unei explozii uriașe în Havana

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cel puțin 25 de persoane au murit și peste 60 au fost spitalizate după ce o explozie puternică a zguduit unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri de cinci stele din Cuba. Se crede că o cisternă de gaz care era parcată în fața hotelului Saratoga din Havana Veche s-a aprins, provocând o explozie care a distrus mai multe etaje ale clădirii.

Hotelul istoric urma să se redeschidă după pandemie în patru zile. În prezent, acesta se află în ruine, cu o mare parte din peretele exterior smuls, transmite BBC News.

Operațiuni de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare în prezent pentru a localiza persoanele prinse sub dărâmături. Președinția cubaneză a declarat că printre morți se numără o femeie însărcinată și un copil. Răniții sunt tratați la spitalele din apropiere.

Yazira de la Caridad, care locuiește la un bloc de hotel, a declarat pentru CBS News că "a crezut că [explozia] a fost un cutremur". Martorii au declarat că au văzut coloane de fum negru și nori de praf care se ridicau pe cer în urma exploziei.

 

O școală care se află chiar în spatele hotelului nu a fost afectată, iar oficialii locali au confirmat că toți copiii au fost evacuați în siguranță.

 

Președintele Cubei: "Nu a fost o bombă sau un atac, ci un accident nefericit."

 

Președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel, a vizitat locul unde s-a produs avaria, care se află vizavi de vechea clădire a Congresului guvernului. Președintele a declarat: "Nu a fost o bombă sau un atac, ci un accident nefericit."

Incidentul a avut loc în momentul în care turismul din țară își revenea după doi ani dificili, cauzați de pandemia Covid-19.

Hotelul Saratoga, un punct de reper din cartierul colonial al capitalei, a fost închis pentru renovare în mare parte din această perioadă.

Clădirea din secolul al XIX-lea este sinonimă în Havana cu vizitarea celebrităților - după ce vedete precum Madonna, Beyonce și Mick Jagger s-au cazat acolo în timpul dezghețului dintre Havana și Washington sub președinția lui Barack Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel