Horoscop de Ziua Copilului: Ce fel de părinte ești în funcție de zodia ta? Taur, îți răsfeți copilul prea tare. Racii sunt protectivi. Previziuni complete

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Horoscop de Ziua Copilului: Ce fel de părinte ești în funcție de zodia ta? Taur, îți răsfeți copilul prea tare. Racii sunt protectivi. Previziuni complete / Foto: Unsplash
Horoscop de Ziua Copilului: Ce fel de părinte ești în funcție de zodia ta? Taur, îți răsfeți copilul prea tare. Racii sunt protectivi. Previziuni complete / Foto: Unsplash

Cu ocazia Zilei Copilului, astrologii au prezentat felul în care vă ocupați de copii în funcție de data nașterii dumneavoastră. Află cum să maximizezi punctele forte și să minimalizezi punctele slabe ale stilului tău de parenting.

Semnul tău zodiacal va influența modul în care ești ca părinte, spune antrenorul de viață, ghidul spiritual și astrologul Linda Furiate. Ea ajută Reader's Digest să descompună punctele forte și punctele slabe ale parentingului tău în funcție de data ta de naștere, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

 

Berbec (21 martie - 19 aprilie)

 

Pentru un Berbec, ideea de a avea un copil poate fi mai atrăgătoare decât realitatea de zi cu zi, spune astroloaga. "Berbecii înșiși au o natură oarecum copilăroasă și fie se feresc de responsabilitate, fie pot fi un părinte care expune copilul la multe oportunități noi". Berbecii pot fi un model de rol excelent pentru copii datorită abilităților naturale de conducere, dar pentru că un Berbec este rapid la mânie, trebuie să aibă o grijă deosebită să își stăpânească frustrarea atunci când nu pot satisface nevoile copilului lor.

 

Taur (20 aprilie - 20 mai)

 

Loialitate feroce și dedicat confortului, un părinte Taur va căuta să creeze un mediu și un stil de viață ideal pentru copilul lor. "Un părinte Taur îl va învăța pe copil valoarea respectului de sine", spune Furiate, "și să facă ceea ce trebuie". Dusă prea departe, această abordare poate duce la prea mult răsfăț. Astroloaga îi sfătuiește pe părinții Taur să evite să cheltuiască prea mulți bani pentru a satisface fiecare dorință a copilului lor - trebuie să fie atenți să nu-și răsfețe copilul.

 

Gemeni (21 mai - 20 iunie)

 

Gemenii sunt indivizi verbali și curioși, cărora le place să învețe. Prioritatea lor principală pentru copilul lor este educația, spune Furiate: "Vor dori să-i citească des copilului". Gemenii văd, de asemenea, valoarea educativă a socializării. "Părintele poate încuraja copilul să petreacă timp cu verișorii, rudele apropiate și colegii de școală pentru a învăța și a crește." Pentru că un Gemeni este atât de dornic să își instruiască copilul, totuși, trebuie să fie conștient de modul în care comunică. "Un punct slab poate fi faptul că părintele vorbește la copil și nu către copil."

 

Rac (21 iunie - 22 iulie)

 

Nu există nimic mai important pentru un Rac decât familia și viața de familie, iar ei vor lua toate măsurile pentru a crea o atmosferă caldă, iubitoare și de susținere. Unui părinte Rac îi poate plăcea să planifice și să pregătească mese elaborate în familie ca o modalitate de a împărtăși timp de calitate cu copiii lor, explică Furiate. Totuși, Racul poate fi predispus la supraprotecție: "Adesea, un părinte Rac va sufoca un copil cu dragostea sa", spune Furiate. Acest lucru ar putea duce copilul să se răzvrătească.

 

Leu (23 iulie - 22 august)

 

"Un părinte Leu are potențialul de a fi jucăuș și distractiv", spune Furiate. "Leii iubesc energia unui copil și ar putea să-și dorească și să aibă mai mulți copii decât numărul mediu de copii". Leii se bucură de viață și încearcă întotdeauna să privească partea bună a lucrurilor, motiv pentru care se raportează atât de bine la copii, spune astroloaga. Leii pot fi copilăroși, așa că a fi părinte și a împărți timp cu un copil este un mijloc pentru Leu de a-și menține tinerețea, explică ea. Activitatea preferată a unui părinte Leu este să meargă în vacanțe sau excursii cu copilul lor.

 

Fecioară (23 august - 22 septembrie)

 

Fecioarele au un mare echilibru între logică și inimă - practice, dar sensibile. Furiate crede că persoanele cu acest semn "pot fi părintele perfect". Ei pot fi un disciplinar corect și se pot ocupa de emoțiile copilului lor. Singura capcană potențială poate fi dorința de perfecțiune a Fecioarei, avertizează Furiate - trebuie să fie atenți la stabilirea unor standarde imposibil de ridicate pentru copilul lor. "Părintele Fecioară poate dori să microgestioneze obiceiurile zilnice ale copilului".

 

Balanță (23 septembrie-22 octombrie)

 

Pentru că Balanța este semnul care se pricepe cel mai bine la gestionarea relațiilor, ei tind să fie cei mai buni la co-parenting, spune Furiate. Un părinte Balanță înțelege bine dinamica familiei și este capabil să rezolve cu ușurință majoritatea disputelor familiale. "O Balanță va prefera să folosească cuvinte frumoase pentru a vorbi cu copilul, mai degrabă decât să recurgă la furie sau la autoritate". Singurul lucru de care trebuie să se ferească un părinte Balanță este permisivitatea; poate fi prea permisiv și poate lăsa un copil să profite de el.

 

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

 

Părinții Scorpionului se angajează adesea în dragoste dură. Un semn determinat și cu o hotărâre impresionantă, Scorpionii se așteaptă ca și copiii lor să dezvolte aceleași calități. "Părintele Scorpion îl poate învăța pe copil să fie puternic și să lupte pentru ceea ce crede", spune Furiate. Deși transmiterea acestui tip de putere este crucială, dragostea dură are limitele sale. Un Scorpion trebuie să mențină în mod activ un nivel de sensibilitate, altfel, își poate copleși copiii.

 

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

 

Săgetătorii sunt adepții distracției. Le place să călătorească și să experimenteze lucruri noi și transmit acest sentiment de rătăcire și poftă de viață copilului lor. Își vor încuraja odraslele să își exploreze propriile dorințe, spune Furiate. În timp ce copiii au nevoie de mână liberă și de un simț al aventurii, ei au nevoie și de stabilitate. Copiii se bazează pe structură, iar aici este locul în care părintele Săgetător ar putea să dea greș. "Copilul poate simți adesea că nu are o bază permanentă", spune ea, ceva ce acest tip de părinte trebuie să lucreze pentru a stabili. "Din fericire, copilul unui părinte Săgetător va beneficia de numeroasele oportunități de a-și extinde conștientizarea bogăției și minunăției lumii din jurul său."

 

Capricorn (22 decembrie-19 ianuarie)

 

Pentru că au o abordare de tipul "totul e muncă, nimic joacă" în propria viață, Capricornii pot deveni părinți stricți. Ei tânjesc după succes și realizări și vor ca copiii lor să se străduiască să atingă excelența. "Un părinte Capricorn poate conduce o navă strictă", spune Furiate, "tratându-și odraslele ca pe niște soldați mai degrabă decât ca pe niște copii. Un stil de viață foarte structurat și disciplinat poate fi încurajat sau impus". Acest tip de stil parental poate avea diverse rezultate. Unii copii răspund bine la acest tip de educație, spune ea, și îi poate inspira să obțină un mare succes. Dar un copil care nu este pregătit sau suficient de puternic pentru a răspunde așteptărilor părinților va ceda sub presiune. "Această nevoie puternică de control și disciplină din partea părintelui Capricorn poate intimida un copil. Acest lucru poate induce o teamă în interiorul copilului de a nu dori să crească și să își asume singur responsabilitatea." Potrivit lui Furiate, acest lucru poate duce la dezvoltarea de către un copil a unor obiceiuri autodistructive, cum ar fi o dependență.

 

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

 

Vărsătorii sunt extrem de individuali, ceea ce îi face să le fie dificil să găsească un teren comun cu ceilalți - chiar și cu propriul lor copil. "Un părinte Vărsător poate fi adesea mai puțin comunicativ cu sentimentele sale", spune Furiate, "chiar și împărtășind dragostea lor cu copilul lor". Acest lucru poate duce la o legătură părinte-copil slabă sau detașată. Pentru Vărsător, vârful vieții lor de părinte intră în joc mai târziu, când copilul crește și este capabil să se exprime la un nivel mai adult. În această etapă, părintele Vărsător se va reangaja cu odrasla lor: "Este important pentru părintele Vărsător ca copilul să-și folosească logica, strălucirea și capacitatea mentală pentru a-și lăsa amprenta asupra lumii".

 

Pești (19 februarie - 20 martie)

 

Cunoscuți pentru a fi incredibil de empatici, Peștii sunt în mod natural conectați la sentimentele copiilor lor. "Peștii sunt părinți excelenți, deoarece sunt înzestrați să se îngrijească de ceilalți", explică Furiate. Capcana pentru Pești este că ei pot exagera lucrurile. Pentru că simt emoțiile atât de intens, un părinte Pești are potențialul de a reacționa exagerat la dificultățile de zi cu zi și de a interveni în viața unui copil atunci când acesta ar putea învăța mai mult din rezolvarea propriilor probleme, spune Furiate. "Din nefericire, acest lucru îl poate zăpăci pe copil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel