Horia Georgescu, fostul șef al ANI, ACHITAT în dosarul ANRP. ULTIMA ORĂ

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, A fost achitat în dosarul ANRP de către magustrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook, că a fost achitat definitiv de ICCJ în dosarul ANRP. „Am fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție! Decizia este definitivă!", scrie Georgescu.

În același dosar, fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

De asemenea, avocata Ingrid Mocanu a fost achitată de ICCJ, după ce fusese arestată în timpul cercetării și condamnată în primă instanță.

Precizăm că la termenul din februarie 2018, fostul șef ANI și Ingrid Mocanu au fost condamnaţi la câte 4 ani de închisoare, iar Nicolescu la 9 ani și 4 luni.

Pe data de 14 februarie 2018, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Theodor Nicolescu la 9 ani şi 4 luni închisoare, iar pe fostul deputat UDMR Marko Attila-Gabor (dat în urmărire internaţională) la 5 ani închisoare cu executare.

Fostul şef al ANI Horia Georgescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare, iar avocata Ingrid Mocanu – vicepreședinte ANRP la data faptelor – a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare.

Judectoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București a dat decizia de condamnare ținând cont de un „plic secret” aflat la dosar, a arătat avocata Ingrid Mocanu, asta în ciuda faptului că ICCJ a dispus achitări într-o speță similară.

Plicul „secret” a fost descoperit de avocata Ingrid Mocanu în cadrul acțiunii disciplinare pe care a făcut-o împotriva judecătoarei Trancă, scrie luju.ro.

Mai exact, Mocanu a formulat plângere la Inspecția Judiciară împotriva judecătoarei, care însă a fost respinsă, avocata atacând apoi soluția de clasare în instanță.

Astfel, la dosarul privind contestația lui Ingrid Mocanu împotriva soluției Inspecției Judiciare a fost atașată fișa Ecris a cauzei ANRP, la secțiunea „Documente în dosar”, pe lângă rechizitoiriu, adrese și procese verbale, apărând și un „plic lipit (secret)”.

Condamnări au primit şi alte persoane care la data faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor: Ingrid Zaarour (preşedinte al ANRP) – 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, Mihnea-Remus Iuoraş (vicepreşedinte ANRP) – 4 şi 6 luni ani cu executare, Remus Baciu (vicepreşedinte ANRP) – 6 ani şi 4 luni cu executare și Cătălin Canagiu (reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice) – 4 ani închisoare cu executare.

Potrivit DNA, cei opt membri ai comisiei din ANRP au emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor legale.

Scopul demersurilor a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel