Haos pe un aeroport din Italia: Un avion plin cu pasageri care venea din București a fost lovit de fulger

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Haos pe un aeroport din Italia: Un avion plin cu pasageri care venea din București a fost lovit de fulger / Foto: Unsplash
Haos pe un aeroport din Italia: Un avion plin cu pasageri care venea din București a fost lovit de fulger / Foto: Unsplash

Sâmbătă, 25 noiembrie, chiar înainte să aterizeze pe Aeroportul „Pasquale Liberi” din Pesacra (Abruzzo), Italia, două aeronave ale companiei aeriene Ryanair au fost lovite de fulgere, cauzând probleme și întârzieri semnificative. Unul dintre ele venea din România.

Aeroportul „Pasquale Liberi” din Pesacra (Abruzzo), Italia, s-a confruntat în acest weekend cu probleme semnificative ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile care au afectat coasta, conform Il Pescara.

 

Două avioane au fost lovite de fulger în Italia

 

Primul incident a avut loc de dimineață, când un avion Ryanair, venind din București și având destinația aeroportul din Abruzzo, a fost lovit de un fulger în timpul zborului. Cu toate acestea, echipajul a reușit să efectueze o aterizare sigură pe Aeroportul "Pasquale Liberi" din Pescara.

Cu toate că pasagerii au respirat ușurați după aterizare, situația s-a complicat ulterior când s-a constatat o defecțiune la aeronavă, impunând necesitatea opririi acesteia pentru remediere. Această defecțiune a întârziat zborul de înlocuire, care era programat să plece către Bergamo la ora 6:15.

Pasagerii, așteptând aproximativ nouă ore pe aeroport, au fost nevoiți să își schimbe așteptările și să îmbarce în alt avion disponibil. Din nefericire, și acest al doilea avion a fost lovit de un fulger în timpul aterizării pe aeroportul din Abruzzo, complicând și mai tare situația.

 

Autoritățile au depus eforturi pentru a asigura alternative și confortul pasagerilor

 

Evenimentele au subliniat vulnerabilitatea zborurilor în fața condițiilor meteorologice extreme. Întârzierile semnificative și perioadele de așteptare îndelungate au fost inevitabile pentru pasagerii implicați, iar autoritățile aeroportuare au depus eforturi pentru a asigura alternative și confortul acestora.

Avioanele moderne sunt dotate cu sisteme avansate pentru a face față loviturilor de fulger, concepute pentru a asigura siguranța pasagerilor și integritatea aeronavei în astfel de situații. Cu toate acestea, evenimentul din Pesacra evidențiază că, în ciuda tehnologiei avansate, există încă riscuri asociate cu condițiile meteorologice extreme.

Autoritățile aeroportuare și echipajele de la bord au gestionat eficient situația, iar pasagerii au fost îndemnați să înțeleagă necesitatea priorității siguranței înaintea programelor stricte de zbor. Compania Ryanair a oferit scuze pasagerilor pentru disconfortul cauzat și a asigurat că toate măsurile de siguranță necesare vor fi întreprinse pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel