Haos pe Aeroportul Heathrow din Londra: Terminal evacuat din cauza unui obiect suspect

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Pasagerii au fost evacuați din terminalul Aeroportului Heathrow (sursa foto: mirror.co.uk)
Pasagerii au fost evacuați din terminalul Aeroportului Heathrow (sursa foto: mirror.co.uk)

Aeroportul Internaţional Heathrow a fost evacuat parţial, vineri, din cauza unui bagaj suspect. Potrivit presei din Anglia, pasagerii şi personalul au revenit în clădire, după ce autorităţile au stabilit că nu există niciun risc.

Mai mulți polițiști înarmați au descins la Terminalul 2 al Aeroportului Internațional Heathrow, iar pasagerii au fost evacuați după ce a fost găsit un obiect suspect. Un purtător de cuvânt al poliției metropolitane a declarat pentru publicația The Mirror că ofițerii au fost chemați la aeroport astăzi, puțin după ora 10.45, în urma unor informații privind o "geantă nesupravegheată".

Aceștia au adăugat că zona a fost evacuată ca "măsură de precauție".

Reprezentanții Transport for London au declarat că și stația aeroportului a fost închisă, în timp ce personalul "ajută poliția să răspundă la o alertă de securitate". Fotografiile distribuite pe rețelele de socializare arată mulțimea de pasageri adunată afară. De asemenea, mai multe vehicule de poliție pot fi văzute parcate în zonă.

Unul dintre pasagerii evacuați a descris faptul că a văzut "o mulțime de polițiști înarmați" la fața locului. Un alt pasager a declarat că inițial nu i s-a dat "nicio explicație" atunci când i s-a ordonat să părăsească terminalul.

Frustrat, unul dintre ei a trimis un mesaj direct pe Twitter către aeroport pentru a întreba: "Îmi puteți spune ce se întâmplă la ieșirea din terminalul 2 și de ce nu ni se permite să plecăm?".

Poliția: "Bagaj nesupravegheat în Terminalul 2"

 

"Nu am primit nicio veste de la aeroport: Poliția a fost chemată la ora 10:47, în urma raportării unui bagaj nesupravegheat la Terminalul 2 al Aeroportului Heathrow. Zona a fost evacuată ca măsură de precauție. Obiectul va fi evaluat de către ofițerii specializați", a precizat poliția. 

Un purtător de cuvânt de la Heathrow a declarat: "Nu am avut nici o problemă. Echipele noastre colaborează cu poliția, ca răspuns la un obiect potențial suspect identificat la Terminalul 2. Ca măsură de precauție, pasagerii au fost îndepărtați temporar din zonă. Ne cerem scuze pasagerilor care au fost deranjați în timp ce problema este investigată."

După ce a verificat bagajul, poliția a permis accesul în terminat. 

aeroport-heathrow-terminal-evacuat-2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel