Haos în Franţa. Goană din Paris, cu câteva ore înainte de LOCKDOWN. Zeci de mii de oameni au încercat să fugă (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Parisul a înregistrat un nivel aproape record de trafic rutier, joi seară, pe măsură ce ora la care Franța trebuia să intre în carantină se apropia, informează euronews.com. Mulți francezi s-au grăbit să plece din capitală, pentru a se refugia în provincie, în vreme ce alții au vrut să se întoarcă în oraș înainte de lockdown.

Datele oferite de Sytadin, care măsoară traficul în capitala Franței, au arătat că au existat peste 700 de kilometri de trafic în Paris, joi seară, înainte de ora 21.00. Momentul de vârf al traficului rutier a fost atins între orele 18.00 și 19.00.

Graba nebună a oamenilor de a pleca sau de a se întoarce în oraș ar putea continua pe tot parcursul weekendului. Guvernul a anunțat că autoritățile vor fi tolerante cu persoanele care se întorc din vacanță.

„Incredibil ambuteiaj în Paris, în timp ce oamenii încearcă să părăsească orașul înainte de ora 21.00. O mulțime de șoferi claxonează frustrați”, a scris, pe Twitter, Michael E Webber, care a postat un videoclip devenit viral.

 

Pe rețelele de socializare, oamenii au spus că blocajele de trafic din Paris sunt „legendare”.

 

În noul lockdown, oamenii vor fi nevoiți să stea în casele lor până cel puțin la 1 decembrie

 

În Franța, începutul celui de-al doilea lockdown coincide cu sfârșitul vacanțelor școlare prilejuite de o sărbătoare legală.

Mulți dintre cei care locuiesc în orașele mari vor încerca să plece la țară, pentru a ieși cu bine din cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, despre care guvernul a spus că are impact asupra întregii țări.

În noul lockdown, oamenii vor fi nevoiți să stea în casele lor până cel puțin la 1 decembrie, a anunțat, miercuri, președintele Emmanuel Macron, într-un discurs care a fost urmărit de peste 33 de milioane de telespectatori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel