Hans-Thomas Tillschneider, politician român în parlamentul Germaniei, declarații homofobe: „Cine face asta nu e un om adevărat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Politicianul AfD, Hans-Thomas Tillschneider, din parlamentul landului Saxonia-Anhalt atrage din nou atenția asupra sa cu o serie de declarații homofobe.  Tillschneider,  originar din România, reprezintă aripa dură a partidului naţionalist-autoritar, Alternativa pentru Germania (AfD).

„Steagul curcubeu reprezintă distrugerea identității naționale și de gen. Oricine poartă aceste culori curcubeu pe post de brățară nu poate fi un german adevărat sau un bărbat adevărat“, scrie Tillschneider pe Twitter.

Tillschneider dă ca exemplu Ungaria. Este "un stat și un popor care are încă standarde sănătoase", relatează publicația Du bist Halle, care apare în regiunea Halle.

În comentarii, cititorii sancționează afirmațiile lui Tillschneider. „Dar [el] este un șvab din Banat. Cu toate acestea, este ironic faptul că un român, care provine dintr-o familie care a trăit acolo de câteva generații, judecă „fiind într-adevăr german”“. „Tillschneider nu este el însuși neamț, s-a născut în România. Și poate poartă și chiloți de dama sub pantaloni de bărbați. Ar trebui să existe și așa ceva cu politicienii“, spune un alt comentator, Hallenser.

2. -imagine fara descriere- (coemntarii-till-sfd.png)

Hans-Thomas Tillschneider este un politician german, dar cu origini românești, născut în 1978, la Timişoara. Ca loc de naştere, el indică în mod ostentativ oraşul „Temeschburg“, evitând denumirea germană curentă de „Temeswar”. Este considerat un membru de extremă-dreapta al partidului său și a fost purtător de cuvânt al defunctei Platforme Patriotice a AfD.

Tillschneider are contacte strânse cu mișcarea identitară de extremă dreapta și este cofondator al rețelei de campanie Ein Prozent für unser Land, afiliată la IB, care este condusă în mare parte de Philip Stein. El colaborează îndeaproape cu Institutul pentru politica de stat și cu revista lunară Compact, ambele implicate și în Ein Prozent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel