Guvernul cere ca tot Madridul să intre în carantină. Scandal la nivel înalt în Spania

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Este scandal la nivel înalt în Spania. Guvernul cere restricții pentru toată regiunea Madrid, iar executivul regional refuză să le impună, limitându-se doar la anumite zone. 

Scandalul dintre Ministerul Sănătății din Spania și Comunitatea Madrid a devenit deja public, vizibil tuturor.

Ministrul Salvador Illa, într-un gest fără precedent, a apărut în această după-amiază într-o conferință de presă pentru a acuza că Guvernul regional, prin Isabel Díaz Ayuso a ignorat recomandările ministerului de a impune restricții în toată regiunea. 

"Trebuie să faceți acest lucru," a spus șeful Sănătății cu privire la recomandările făcute de departamentul său în cadrul diferitelor ședințe desfășurate în această săptămână și că Executivul regional nu le-a aplicat.

Ministrul a precizat că a propus extinderea restricțiilor la întregul oraș Madrid și la zonele cu o incidență de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori (și nu 1.000, așa cum s-a făcut), pe lângă interzicerea consumului la bar în întreaga regiune și limitarea capacității la 50% pe terasele barurilor și restaurantelor. Populația a fost, de asemenea, îndemnată să evite orice deplasare inutilă. 

Cum răspunde guvernul regional

 

Ministrul adjunct al Sănătății din Comunitatea Madrid, Antonio Zapatero, a răspuns, la rândul său, după intervenția ministrului:

„Pare esențial să colaborăm. Sublinez: trebuie să colaborăm, nu să fie ceva impus. Săptămâna trecută am decis să facem un pas înainte. Nimic nu s-a întâmplat de luni până ieri. Prin urmare, nu considerăm că este necesar să luăm nici o altă măsură peste acestea, pentru moment," a spus acesta, conform El Pais.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel