Gușă: Românii să fie PEDESPIȚI că au votat acești POLITICIENI

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cozmin Gușă critică dezbaterea despre statul de drept din România din Parlamentul European și a declarat că europarlamentarii români și-au spălat rufele murdare în public.

 

"Despre Viorica Dăncilă nu aș vrea să vorbesc prea mult. Nu a fost discursul ei, a fost unul scris de altcineva. Cum am mai spus, tupeul nu ne lipsește, ne lipsește expertiza. Impresia pe care o am în urma acestei dezbateri din Parlamentul European aș sintetiza-o într-un singur cuvânt "Horror". Felul cum s-a prezentat România, cum au acționat europarlamentarii români în intervențiile lor, toate astea ne-au coborât cu liftul 10 etaje în fața Europei", a declarat Gușă la realitatea tv

"Au discutat ca la piața de legume, ca niște precupețe, spălându-și rufele murdare" în interiorul Parlamentului European.

"De fapt, ceea ce trebuia să se întâmple de mult timp s-a petrecut. După dezbaterile despre Polonia și Ungaria, Europa s-a cuplat și la această dezbatere și a sesizat că România e incompatibilă din punct de vedere politic cu ce se discută la nivel înalt în UE. Avem politicieni slab pregătiți, izolați, care nu au parteneriate cu oameni din alte state. Acum au fost puși la colț", a precizat consultantul politic.

Cozmin Gușă consideră că, pentru situația în care ne aflăm, vinovați sunt nu doar politicienii, ci și românii care au votat greșit:

"Am schimbat mesaje cu mai mulți oameni din Parlamentul European, nu români, ci străini, francezi, germani. Să nu ne mai văicărim atât că suntem denumiți prin săptămânalele din Franța sau din alte țări "țiganii Europei", s-a confirmat și acum această incompatibilitate. L-am auzit pe un europarlamentar spunând: să fie pedepsiți politicienii, dar românii să nu fie pedepsiți. Eu spun altceva: românii să fie pedepsiți că au votat acești politicieni, să simtă din punct de vedere legal cât de important e votul lor, să simtă pe pielea lor cât de mult înseamnă să votezi un analfabet, un prost, un baron sau un reprezentant al baronului, care devalizează bugetele".

"Vai de capul acestui Dan Nica, care s-a strecurat ca mic șobolan în politică, această Norica Nicolai, un om politic pe care nu l-am înțeles niciodată... S-au făcut de râs, au fost apostrofați, două cireșe amare ale spectacolului horror. Apropo de rezoluția luată de PNL că nu vor vota în PE o rezoluție legată de derapajele din România, eu spun atât: Să le fie rușine! Dacă pleacă președintele partidului și toată conducerea la Bruxelles, își abandonează partidul și România e abandonată. Ăsta nu este patriotism, ci colaboraționism, ei sunt interesați de adoptarea legilor amnistiei și grațierii", a explicat analistul politic.

Cozmin Gușă a comentat și poziția premierului Dăncilă despre prestația Jandarmeriei la protestul din 10 august. 

"Sigur că dezbaterea nu a putut fi completată, pentru că instituțiile statului nu și-au dus treaba la capăt. Pe 10 august, Dragnea și ai săi au infiltrat oameni în mulțime ca să facă scandal. Dacă jandarmii i-ar fi extras pe cei care au făcut aceste lucruri, i-ar fi dus la interogatoriu, era datoria DGPI, și-ar fi dat seama ca au fost oameni plătiți, inclusiv cei care vorbeau limba rusă acolo în piață. Asta nu au făcut instituțiile statului român. Ne-au înnebunit cu tot felul de plângeri și au găsit azi dimineață pe unul care a lovit cu piciorul în spate un jandarm. Trebuiau să ne spună câți oameni au fost plătiți de Dragnea și ai săi ca jandarmii să aibă un pretext să-i bată, împreună cu "fantoma albă", pe oamenii de bună credință., a mai spus Gușă la realitatea tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel