Grevele de la Ryanair şi Easyjet au determinat anulări de zboruri în Spania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cincisprezece zboruri cu sosire şi plecare din Spania au fost anulate vineri din cauza unei mişcări sociale la companiile low-cost Easyjet şi Ryanair în plin sezon turistic, transmite AFP. 

Potrivit sindicatului spaniol USO, la ora 19:00 (17:00 GMT) au fost anulate nouă zboruri Easyjet şi şase zboruri Ryanair. Au fost înregistrate întârzieri pentru 54 de zboruri ale companiei britanice şi pentru 277 ale companiei irlandeze.

Aproape 450 de însoţitori de zbor Easyjet au fost chemaţi la grevă vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi în zilele de 15, 16, 17, 29, 30 şi 31 iulie.

Ei cer o aliniere a condiţiilor de muncă cu restul colegilor din Europa.

Grevele de la Ryanair şi Easyjet au determinat anulări de zboruri în Spania

 

Compania Ryanair se află în a cincea zi de grevă. Mişcarea socială, care cere condiţii de muncă mai bune pentru cei 1.900 de membri ai echipajului de cabină ai companiei în Spania, a început la sfârşitul săptămânii trecute şi urmează să dureze până sâmbătă.

Joi au fost anulate 50 de zboruri Ryanair, după 129 de anulări în primele trei zile ale acestei greve, din 24 până în 26 iunie. Compania irlandeză susţine că este compania aeriană care transportă cei mai mulţi pasageri pe piaţa spaniolă, deservind 'peste 650 de rute' din cele 27 de aeroporturi în care operează în Spania.

Săptămâna trecută, prima parte a grevei a vizat angajaţi ai companiei din alte ţări europene precum Portugalia, Belgia, Italia şi Franţa.

Aceştia au cerut respectarea legislaţiei muncii şi o creştere a salariilor, în contextul în care compania irlandeză ar trebui să înregistreze o activitate mai bună în această vară decât în 2019, înaintea declanşării pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres. 

Haos și îmbulzeală pe aeroportul Otopeni

 

 

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, cumulând în total 4.377 de minute.

Compania Națională Aeroporturi București SA (CNAB) informează că joi, în intervalul orar 0:00 – 15:00, s-au înregistrat pe aeroportul „Henri Coandă” 56 curse întârziate (sosiri+plecări), cu un total cumulat de 4377 minute.

Dintre acestea, în 20 de cazuri, cauza întârzierii a fost rotația aeronavei sau a echipajului, alte cauze fiind restricțiile pe rută, facilitățile de aeroport, lipsa echipajului, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase sau defecțiuni ale aeronavei.

Numărul întârzierilor corespunde în mare măsură cotei de piață a companiilor aeriene, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (19, totalizând 1334 minute), TAROM (9 / 570 minute), Ryanair (6 / 725 minute).

Șase curse au fost anulate de către companiile aeriene, respectiv 4 curse Wizzair și două Eurowings, relatează Mediafax.

Curse anulate la plecarea din țară. ANPC, primele măsuri anunțate

 

Păgubiții sunt chiar românii blocați în aeroporturile din străinătate unde companiile nici nu le-au oferit explicații.

După valul de zboruri anulate, WizzAir și RyanAir fac obiectul unei anchete a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Totul după ce și altă companie aeriană low-cost, românească de această dată, Blue Air, a fost controlată. 

 Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC, în contextul investigațiilor începute la companiile aeriene. Sunt 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 la Ryan Air.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o investigație de fond la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și Ryan Air.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel