Grevă în sistemul feroviar din Spania. Trenurile nu vor merge timp de patru zile, în luna martie 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Se anunță patru zile de grevă pe trenurile din Spania, în luna martie. 

Mecanicii de tren ai companiei naționale Renfe anunță patru zile de grevă în martie protestând astfel împotriva blocării planului de angajare și a nerespectării clauzei privind programul de lucru din acordul colectiv de muncă. 

Grevele, convocate de principalul sindicat din sector, Uniunea Spaniolă a Mașinilor de Căi Ferate (Semaf), constau în trei zile de greve de 24 de ore - pe 1, 4 și 12 martie - și opriri în benzi pe tot parcursul zilei. : de la 7:00 la 10:00, de la 13:00 la 16:00 și de la 19:00 la 22:00, conform indicațiilor asociației sindicale. 

Potrivit Semaf, greva a fost convocată din cauza nerespectării clauzelor privind Programul de lucru și din Planul de ocupare a forței de muncă din Contractul Colectiv de muncă. 

„Blocarea Planului de ocupare a forței de muncă încetinește mutările angajaților în alte orașe, dar și plecările din companie. Sunt persoane care trebuie să plece și plecarea lor este întârziată, sunt persoane care au cerut transferul în alt oraș și nu sunt mutate și sunt oameni care așteaptă să intre în sistem și nu intră”, spun ei de la Semaf.

Angajările sunt înghețate

 

Pe de altă parte, ei mai denunță că neexistând personal suficient pentru acoperirea orelor, se încalcă și acordul de zi de lucru din Convenție. „Nu este îndeplinită clauza orarului de lucru pentru că nu sunt oameni suficienți pentru a acoperi totul, așa că depășim programul de lucru”, arată sindicatul.

Într-un comunicat publicat de asociație, se atrage atenția că Ministerele Transporturilor și Finanțelor au „înghețat” actele normative de înlocuire a personalului. „Lipsa de planificare și întreruperea proceselor de HR au ca rezultat o schemă de personal subdimensionată a mecanicilor de tren în anumite orașe, ceea ce duce la anularea unor trenuri”, denunță aceștia.

„Dacă nu găsim o soluție cât mai curând posibil, situația se va înrăutăți și calitatea serviciului va scădea drastic pentru utilizatori”. Din acest motiv, se solicită „mai multe angajări” și „reactivarea” Planului de ocupare a forței de muncă, relatează El Pais. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel