Grevă astăzi pe aeroporturile din Italia: peste 600 de zboruri anulate și aproximativ 100.000 de călători afectați

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Grevă astăzi pe aeroporturile din Italia: peste 600 de zboruri anulate și aproximativ 100.000 de călători afectați
Grevă astăzi pe aeroporturile din Italia: peste 600 de zboruri anulate și aproximativ 100.000 de călători afectați

Astăzi se desfășoară greva in transportul aerian din Italia. Se estimează că peste 600 de zboruri vor fi anulate, iar circa 100.000 de călători ar putea avea probleme. 

Aeroporturile din Italia vor fi blocate timp de patru din cauza grevei personalului aeronautic. Este vorba despre companiile lowcost Ryanair, Malta Air și Volotea, potrivit Știrile TVR. 

In același interval  orar se adaugă și greva controlorilor de zbor, ceea ce ar putea duce la un haos pe aeroporturi.

Deși inițial s-a vorbit despre o grevă de 24 de ore, intervalul a fost redus la 4 ore între 14.00-18.00.

Piloții și însoțitorii de bord se plâng de condițiile de lucru. Ei cer mâncare și apă la bord, în timpul curselor. În plus vor să revină salariile la nivelul de înainte de pandemie, deoarece acestea au fost reduse.

Ministrul turismului avertizează că blocarea transportului aerian are efecte grave asupra turismului, ceea ce ar putea intra sub incidența legii.

Prejudicii importante pentru pasageri

 

"Ne conformăm deciziei luate de către Garant - explică sindicatele - dar în același timp continuăm să solicităm o intervenție a Guvernului pentru o masă rotundă cu companiile low cost și pentru a verifica respectarea articolului 203 din Decretul de relansare privind salariile minime prevăzute în contractul național de transport aerian. Am făcut deja această solicitare în ultimele zile către Ministerul Infrastructurii și Mobilității Durabile. Sperăm să avem răspunsuri concrete cât mai curând posibil", au afirmat reprezentanții Ryanair citați de FanPage.

Codacons s-a pronunțat împotriva grevelor, calificând mobilizarea ca fiind "iresponsabilă", deoarece va cauza mari prejudicii cetățenilor care pleacă. Asociația de protecție a consumatorilor a cerut din nou o masă de urgență pentru a face față urgenței zborurilor. "Aceasta este o adevărată violență față de utilizatori", a declarat președintele Carlo Rienzi.

Codacons a fost preluat de Assoutenti care, prin vocea președintelui său Furio Truzzi, a făcut cunoscut că greva este "un act ostil față de consumatori". 'Este corect ca lucrătorii să își revendice drepturile, dar blocarea transportului aerian în acest moment este inacceptabilă. Facem apel la soluții alternative care să nu provoace daune suplimentare călătorilor. Suntem pregătiți pentru plângeri penale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel