Gregorian Bivolaru, achitat de Tribunal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Liviu Ludovic / 17 ian 2020, 21:32 Salveaza PDF Comentarii

Tribunalul Cluj l-a achitat, vineri, pe liderul MISA, Gregorian Bivolaru, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, iar pentru altele procesul penal a încetat deoarece a intervenit prescripția, procesul fiind pe rol din 2007. 

Potrivit hotărârii luate vineri de Tribunalul Cluj, Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de constituire a unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob și de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin.

"Tribunalul Cluj achită pe inculpatul Bivolaru Gregorian pentru acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de constituire a unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob și de trecerea ilegală a frontierei unui stat străin. Încetează procesul penal pornit împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, de instigare la discriminare, de promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, de trecerea ilegală a frontierei de stat a României și de instigare la infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în dcoument, potrivit Mediafax.

În același dosar au mai fost achitate sau s-a încetat procesul în cazul altor 19 persoane din grupul lui Bivolaru.

De asemenea, instanța a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurator instituită asupra bunurilor imobile aparţinând mai multor inculpaţi, printre care și Bivolaru, precum şi asupra bunurilor imobile aparţinând Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) şi Fundaţiei de Terapii Naturiste şi Yoga „Tara".

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24