Grefierii, nemulțumiți de eliminarea pensiilor speciale. Cer sesizarea CCR

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sindicate ale personalului auxiliar din Justiţie cer ICCJ să sesizeze CCR şi cu privire la eliminarea pensiilor speciale în cazul lor, decisă prin legea adoptată marţi de Camera Deputaţilor şi se asociază protestelor iniţiate deja de magistraţi.

Sindicate ale personalului auxiliar din Justiţie cer ICCJ să sesizeze CCR şi cu privire la eliminarea pensiilor speciale în cazul lor, decisă prin legea adoptată marţi de Camera Deputaţilor, şi se asociază protestelor iniţiate deja de magistraţi.

„Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea hotărăşte emiterea unei adrese către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a proiectului de lege Plx nr. 292/2019 şi în ceea ce priveşte categoria personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete”, anunţă sindicaliştii printr-un comunicat semnat de către Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL Sindicatul Dreptatea Vrancea Sindicatul SinJust Bihor Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiţie "Grefierul" Alba Sindicatul Dreptatea Bacău.

 

Se anunţă şi ralierea la formele de protest

 

De asemenea, personalul auxiliar din justiţiei anunţă şi ralierea la formele de protest adoptate de magistraţi în cadrul adunărilor generale de la nivelul fiecărei instanţe şi unitate de parchet, precum şi refuzul muncii suplimentare în afara programului normal de muncă, cu notificarea angajatorului în acest sens, ceea ce va conduce la întârzieri în efectuarea lucrărilor. Totodată se prorogă convocarea Adunării Generale Extraordinare a SNGJ Dicasterial pentru a hotări formele de protest ce vor fi asumate în continuare, până la o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale a României asupra excepţiei de neconstituţionalitate invocată de Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie şi totodată pentru a da posibilitatea prim-ministrului României să procedeze astfel cum a sustinut la şedinţa din 28 ianuarie 2020, respectiv să constituie grupul de lucru pentru rezolvarea problemelor ce ţin de inechităţile salariale din sistem.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a convocat, pentru miercuri, o şedinţă a secţiilor reunite, după ce Parlamentul a decis eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor, fiind aşteptată o decizie referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel