Românii aflați Grecia, notificați prin mesaj Ro-Alert: „PERICOL EXTREM!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu Grecia (captura video)
Incendiu Grecia (captura video)

Români aflați acum în Grecia au primit un mesaj de tip Ro-Alert, în limbile greacă și engleză, prin care sunt notificați cu privire la pericolul incendiilor are au cuprins Elada.

Grecia nu scapă de teroarea incendiilor forestiere. Au fost peste 100 de focare în ultimele 24 de ore. Ultimul, izbucnit miercuri seară pe insula Evia, a dus la imagini dramatice.

„Pericol extrem de mare de incendii în următoarele zile.

Evitați orice acțiune care ar putea provoca un incendiu.

Accesul în păduri și în zonele împădurite este interzis.

Evitați deplasările inutile.

Dacă vedeți fum sau foc în zona dumneavoastră, sunați imediat la Departamentul de Pompieri la numărul 199“, este mesajul pe care românii din Grecia l-au primit.

2. -imagine fara descriere- (grecia--romanii-aflati-grecia--notificati-prin-mesaj-ro-alert-prc-e2prc-80prc-9epericol-extremprc-e2prc-80prc-9c.png)

Grecia. Românii aflați Grecia, notificați prin mesaj Ro-Alert

 

S-a înroşit cerul deasupra insulei Evia, aflată la o distanţă de 200 de kilometri de Atena. Norul de fum dens a făcut aerul de nerespirat. Într-o pădure de pini, flăcările au depăşit 40 de metri înălţime.

O mănăstire şi mai multe sate de pe insulă au fost înconjurate de foc. Flăcările au continuat să crească necontrolat în partea de nord a insulei, pe trei fronturi mari, în ciuda bătăliei duse de pompieri. Astfel, evacuarea localnicilor a fost iminentă. Mulţi dintre ei au fost urcaţi în bărci şi duşi cât mai departe de pericol.

Pe de altă parte, incendiul care ameninţa miercuri Atena a bătut în retragere. Românii povestesc drama pe care au trăit-o mai bine de 24 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel