Grecia. Pe 15 iulie, se redeschid aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
aeroport
aeroport

De la 15 iulie, Grecia îşi va redeschide aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie, dar va menţine deocamdată interdicţiile pentru Suedia, relatează luni EFE.

 

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, a anunţat într-o conferinţă de presă că decizia a fost luată în acord cu autorităţile britanice şi după primirea unui aviz favorabil din partea unui grup de experţi. Turiştii veniţi din Marea Britanie figurează printre principalii clienţi ai industriei turistice greceşti, un sector care reprezintă 25 % din PIB-ul naţional.

De asemenea, Stelios Petsas a precizat că aeroporturile elene nu vor fi redeschise deocamdată pentru turiştii din Suedia şi nu a dezvăluit o posibilă dată de redeschidere a acestora.

Frontierele cu Serbia, închise

 


De asemenea, în urma apariţiei unui focar de coronavirus în Serbia, guvernul grec a anunţat duminică închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii din această ţară până în data de 15 iulie. Grecia îşi menţine graniţele închise cu Albania şi cu Macedonia de Nord. Singura graniţa terestră rămasă deschisă este Promahonas, pe unde sunt obligaţi să intre pe teritoriul elen toţi vizitatorii din Balcani.

Între timp, răspândirea pandemiei continuă într-un ritm de sub 30 de cazuri pe zi, în pofida deschiderii graniţelor turiştilor de la 1 iulie şi a ridicării complete a restricţiilor. Focarele apărute sunt punctuale, localizate în nordul ţării şi aflate deocamdată sub control. Potrivit datelor oficiale, Grecia a înregistrat în total 3.519 cazuri de COVID-19 şi 192 de decese. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel