Grecia amendează de azi persoanele de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Grecia trece la măsuri dure pentru bătrânii care nu s-au vaccinat. Aceștia vor fi amendați în cazul în care i-a prins data de 17 ianuarie neimunizați. 

Grecia aplică începând de luni amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva coronavirusului, informează agenţia dpa.

Noile reglementări impun ca orice persoană care depăşeşte acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro dacă a ales să nu se vaccineze.

Reglementarea a fost anunţată în luna noiembrie.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi. Sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.

Singura cale de evitare a amenzii: vaccinarea



Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă. "Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă", a declarat el pentru postul de televiziune ANT1 într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru alte grupe de vârstă, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de COVID-19 şi au necesitat internare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel