Grecia. A treia doză de vaccin pentru persoane vulnerabile ar putea fi adminsitrată din septembrie

Andreea Cosma |
Data publicării:

Grecia are încă una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa, iar programul de vaccinare ''Eleftheria'' este pregătit să ofere o a treia doză de vaccin împotriva Covid pentru cele mai vulnerabile categorii încă din septembrie, dacă va fi necesar, a declarat marţi ministrul Sănătăţii Vassilis Kikilias, relatează agenţia de presă elenă ANA.

''Programul Eleftheria se află acum în etapa în care mergem din uşă în uşă pentru a ne vaccina compatrioţii'', a afirmat Kikilias într-un interviu pentru Mega TV.

Ministrul elen a menţionat că Grecia a depăşit 100.000 de vaccinări pe zi, adăugând că ţara sa are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa atât în ceea ce priveşte prima, cât şi a doua doză şi că scăderea numărului de vaccinări din ultima perioadă era ''de aşteptat'' .

În ceea ce priveşte vaccinările copiilor, Kikilias a reiterat că acestea nu sunt obligatorii şi a estimat că, pe măsură ce se apropie începerea noului an şcolar, ratele de vaccinare la aceste grupe de vârstă vor creşte.

Legat de posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin, Kikilias a subliniat faptul că programul Eleftheria este pregătit să continue vaccinarea persoanelor care urmează tratament cu imunosupresoare, a grupurilor vulnerabile şi a persoanelor în vârstă încă din septembrie, dacă autorităţile sanitare dau undă verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel