Graţiela Gavrilescu, despre decizia de a reveni la Mediu

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Graţiela Gavrilescu a declarat, joi, că a acceptat propunerea PSD de a se întoarce la ministerul Mediului pentru a trage un semnal de alarmă, acela că ALDE riscă să dispară de pe scena politică românească. Ea a afirmat că ştia că preşedintele Klaus Iohannis va refuza numirea.

„Ieri am luat o hotărâre, nu doar ca să mă aflu în treabă şi să mă gândesc eu cum ar fi să mă întorc pe scaunul ministerului Mediului. Am spus că preşedintele Klaus Iohannis s-ar putea să nu accepte nicio nominalizare. Eram convinsă. ASm luat acea hotărâre ieri ca un semnal politic, pentru că ALDE riscă să dispară de pe scena politică româneasc şi este un partid pentru care mulţi l-au fondat ca să aibă continuitate”, a declarat Graţiela Gavrilescu, la ministerul Mediului.

Fostul ministru al Mediului a adăugat că atunci când a renunţat la portofoliu ştia că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu va candida la alegerile prezidenţiale.

„În momentul în care am plecat de la ministerul Mediului am luat acea hotărâre pentru că eram de fapt cu gândul la ce se va întâmpla începând din perioada imediat următoare, respectiv campania electorală, când ştiam clar că vom avea un candidat ALDE pentru prezidenţiale, candidatul în care noi credeam, cel în care a format ALDE şi ştiam pentru ce trebuie să facem ruperea de PSD şi să mergem pe drumul nostru către candidatură şi pentru lupta politică din campania electoraslă.

semne de înttebare. Lucrurile de atunci nu sunt ca cele de astăzi”, a adăugat Gavrilescu.

Totodată, Gavrilescu a afirmat că nu vrea să dezamăgească românii care au crezut în ea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a trimis miercuri la Cotroceni, propuneri de membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, conform Mediafax.ro.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel