Gospodinele românce, vizate de amenzi de până la 15.000 de lei, de azi: La ce trebuie să aveți grijă!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
mâncare
mâncare

”Legea mirosurilor” intră, de astăzi, în vigoare. Firmele și persoanele fizice care „poluează olfactiv“ sunt luate în vizor. Româncele nu vor mai putea găti în bucătărie cu ușa sau cu geamurile deschise.

Pentru nerespectarea obligațiilor din ”Legea mirosurilor” sunt prevăzute amenzi care ajung până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 100.000 de lei pentru persoanele juridice. În unele cazuri, se poate ajunge chiar până la închiderea activității acestora. 

Legea a fost puternic contestată de multe persoane, însă agreată de altele, în special de administratorii blocurilor unde gospodinele gătesc, mai mereu, cu ușile apartamentelor deschise. 

”Legea mirosurilor” face referire și la firmele care poluează olfactiv. Acestea sunt obligate să dețină sisteme proprii de monitorizare a disconfortului creat de miros, precum și un plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort, potrivit Antena 3. 

Legea a fost publicată, marți seara, în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de astăzi. Însă există și o problemă. Mai exact, cadrul legal este incomplet și nu se poate aplica. Guvernul trebuie să vină cu o hotărâre prin care să completeze litera legii, altfel noile obligații nu se pot aplica. 

Multe dintre prevederile ”legii mirosurilor” vor putea fi aplicate doar dacă autoritățile vor pune la dispoziție modele de documente și metodologii necesare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel