Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"
Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"

România a bifat de mult timp criteriile tehnice pentru a fi în Schengen, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a adăugat că este "o obligaţie" a partenerilor europeni de a acorda dreptul ţării noastre de a face parte din acest spaţiu.

"De foarte mult timp, România a bifat criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Din păcate, anumite restricţii de ordin politic ne-au împiedicat să fim acolo. Este, într-adevăr, un efort colectiv extraordinar de mare derulat în ultima perioadă de toate forţele politice democratice din România.

De la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului la nivel de diplomaţie parlamentară, subiectul Schengen a fost pe buzele tuturor", a afirmat Gorghiu, la Senat.

Alina Gorghiu şi-a exprimat speranţa formalizării intrării României în spaţiul Schengen

 

"Sunt optimistă că soluţia cu privire la România şi Bulgaria va fi cea pe care o merităm şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen, care este nu doar un drept al nostru, este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept. Repet, România a bifat tot ce era de bifat pentru a nu exista niciun fel de rezervă din partea nimănui.

Este un exerciţiu foarte bun că toate partidele politice democratice din România şi-au dat mâna într-un efort fără precedent astfel încât să reuşim acest lucru, care este considerat un proiect strategic pentru România", a adăugat Alina Gorghiu conform Agerpres.

 

"România trebuie inclusă în Schengen!”



Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, România şi în condiţiile dificile ale unui război a dovedit că poate securiza frontiera de est a Uniunii Europene.

"România trebuie inclusă în Schengen! Chiar şi în cele mai grele şi dificile condiţii, cele ale unui război, am dovedit că putem securiza frontiera de est a Uniunii Europene. Cu România în Schengen, nu încape îndoială că Uniunea Europeană va fi mai puternică, iar securitatea sa sporită. Bifăm toate condiţiile tehnice încă din 2011 şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă", a transmis Gorghiu şi într-o postare pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel