Giuseppe Conte l-a URECHEAT pe Salvini: "Nu este treaba ministrului de Interne"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, îi cere lui Matteo Salvini, liderul formațiunii populiste Liga, să explice italienilor de ce vrea să provoace căderea coaliției guvernamentale de la Roma, informează agenția de știri Reuters.

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul formațiunii populiste Liga, a declarat joi că disputele dintre membrii coaliției guvernamentale de la Roma nu pot fi aplanate și a cerut convocarea de alegeri anticipate.

Liderul Ligii a declarat că o tentativă eșuată a formațiunii antisistem Mișcarea Cinci Stele (M5S) de a împiedica proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Torino şi Lyon a arătat că nu mai este posibilă colaborarea celor două formațiuni, care guvernează împreună din mai 2018.

Vicepremierul Luigi Di Maio, liderul formațiunii Mișcarea Cinci Stele (M5S), a declarat că nu se teme de posibilitatea alegerilor anticipate.

"Nu este treaba ministrului de Interne să convoace Parlamentul sau să fixeze agenda unei crize politice", a declarat Conte, care a precizat că va merge în Legislativul de Roma pentru a se asigura că această "criză declanșată (de Salvini) este cea mai transparentă din istoria republicii (italiene)".

Conte, care este apropiat de Mișcarea 5 Stele, a declarat că nu va mai accepta atacurile lui Salvini la adresa miniștrilor săi și l-a acuzat pe liderul Ligii că se bazează pe "sloganuri" pentru a-și spori sprijinul.

Sondajele de opinie indică un avans considerabil al Ligii, în special ca urmare a poziției sale antiimigrație. La alegerile de anul trecut, M5S a obținut de două ori mai multe voturi decât formațiunea populistă condusă de Salvini, însă sondajele de opinie sugerează o inversare a popularității celor două partide, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel