Gîrbovan, ministrul Justiției. Orban: Nici Dragnea nu a MERS până la capăt, deși erau apropiați

Narcis Popa |
Data publicării:

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerile de miniștri sunt dovada orientării anti-occidentale a PSD. El a adăugat că Dana Gîrbovan, susținătoare a OUG 13, a mai fost propusă la Justiție în trecut, însă nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt, deși erau apropiați.

„Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiție. Potrivit informațiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanță de urgență prezentat, recent, prevederi care înăspresc condițiile de eliberare condiționată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca ”Daddy” să stea prea mult la închisoare. (...) PNL consideră că prin aceste propuneri PSD s-a descalificat și arată orientarea anti-occidentală, lipsa de respect față de cetățenii României și faptul că rămâne în continuare prizonierul politicienilor certați cu legea”, a transmis Ludovic Orban.

El afirmat că, deși Dana Gîrbovan este apropiată lui Liviu Dragnea, nici măcar fostul lider PSD nu a mers până la capăt cu nominalizarea acesteia la portofoliul din Justiție, după demisia lui Florin Iordache din funcție.

„Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Numele lui Gîrbovan a mai fost vehiculat la Justiție, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuși, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt. Dana Gîrbovan a fost o susținătoare zgomotoasă a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanței 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituției pe tema ordonanței drept -un derapaj- și cerea -o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj-”, a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel