Giorgia Meloni: "Simt că UE ne tratează de sus. Italia trebuie să fie egală" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Italia. Mario Draghi i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni ca prim-ministru
Italia. Mario Draghi i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni ca prim-ministru

Italia se va concentra mai mult în viitor din nou asupra intereselor sale, a indicat sâmbătă Giorgia Meloni, care urmează să devină noul prim-ministru după ce partidul său Fratelli d'Italia s-a plasat pe primul loc la recentele alegeri parlamentare, transmite dpa.

'Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând', a declarat Giorgia Meloni, la Milano, în primul discurs public după câştigarea alegerilor, vorbind despre o 'schimbare în următoarele câteva luni'.

Ea a precizat că aceasta nu înseamnă o atitudine negativă împotriva altora, ci una pozitivă faţă de Italia.

Giorgia Meloni a mai spus că simte că Italia permite să fie tratată de sus de parteneri europeni şi de Bruxelles şi că nu este tratată ca un egal.

Lidera Fratelli d'Italia a reluat astfel o afirmaţie din campania electorală, la finalul căreia partidul său a reieşit drept cea mai puternică formaţiune din alianţa de dreapta care a promis o politică naţionalistă şi protecţionistă.

Potrivit Giorgiei Meloni, evaluarea sa a fost confirmată acum de faptul că alte ţări din Europa pun de asemenea interesele proprii deasupra celor ale Uniunii Europene.

Aceasta poate fi interpretată ca o critică la adresa guvernului german, care pune la punct un pachet de asistenţă de până la 200 miliarde de euro pentru a-i ajuta pe germani să lupte cu creşterea preţurilor la energie, notează dpa.

În Italia, aceasta a fost interpretată ca o lipsă de solidaritate, inclusiv de prim-ministrul demisionar Mario Draghi, adaugă agenţia germană, relatează Agerpres. 

 

Giorgia Meloni acuză că este denigrată în presa din Italia

 

Lidera partidului post-fascist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, care se pregăteşte să formeze guvernul după victoria sa electorală, a calificat miercuri drept ''suprarealist'' faptul că presa italiană îi inventează declaraţii şi a cerut să se pună capăt ''mistificărilor'' care îi denaturează mesajul, în timp ce premierul în exerciţiu, Mario Draghi, a dezminţit că şi-a asumat rolul de garant al lui Meloni în relaţia cu Bruxellesul, Parisul şi Berlinul, transmite EFE.

''Mi se pare destul de suprarealist faptul că o anumită parte a presei îmi atribuie declaraţii, publicând reconstituiri complet arbitrare. Să fie pe pace: centru-dreapta unită a câştigat alegerile şi este pregătită să guverneze. Ajunge cu mistificările'', a scris Meloni pe contul său de Twitter.

Sub mesaj, Meloni a postat o fotografie în care apare împreună cu partenerii săi de coaliţie - Matteo Salvini (Liga) şi Silvio Berlusconi (Forza Italia) -, alături de câteva titluri care au apărut în presă zilele acestea precum: ''Meloni nu cedează în privinţa lui Salvini: Nu-l vreau. Este filorus'' sau ''Veto-ul lui Meloni asupra lui Salvini: Matteo nu va avea ministere importante''. ''Ajunge cu minciunile, centru-dreapta este pregătită să guverneze'', se poate citi pe fotografia care însoţeşte Tweet-ul.

Totodată, premierul în exerciţiu Mario Draghi a dezminţit miercuri un articol publicat de cotidianul La Repubblica în care se afirmă că ''şeful executivului face pe garantul (lui Meloni) în relaţia cu Bruxellesul, Parisul şi Berlinul. Cele trei condiţii: sprijinirea Ucrainei, fidelitate faţă de NATO şi ţinerea sub control a datoriei''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel