Gigi Becali NU avea voie să voteze la Referendum. Ce pedeapsă riscă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Autoritatea Electorală Permanentă dezvăluie că Gigi Becali, patroul echipei FCSB, nu avea dreptul să voteze la referendumul pentru definirea familiei, ceea ce constituie infracţiune pedepsită în Codul Penal.

Electorală Permanentă a transmis că potrivit dispoziţiilor art. 38 alin. (2) din Constituţie şi art. 4 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, „persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale nu-şi pot exercită dreptul de vot, pe perioada interdicţiei", potrivit ziare.com.
 
"În cazul interzicerii exercitării dreptului de a alege, alegătorii sunt radiaţi din Registrul electoral pe durata pedepsei, din oficiu, de persoană autorizată din unitatea administrativ-teritorială de domiciliu, în termen de 24 de ore de la dată comunicării de către instanţa judecătorească a copiei de pe dispozitivul hotărârii (...) Prin urmare, persoanele cărora le-a fost dispusă pedeapsa interzicerii exercitării dreptului de a alege sunt radiate din Registrul electoral şi nu mai figurează în listele electorale permanente", se arată în răspunsul primit de la AEP, potrivit sursei citate.
 
George Becali a fost condamnat de două ori definitiv, primind, în anul 2013, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege şi de a fi ales „pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale".
 
George Becali a votat în data de 6 octombrie, la secţia 84 din Voluntari, Pipera (Ilfov), declarând la un post TV că „dreptul de a vota la referendum nu i-l poate lua nimeni, niciun judecător".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel