Gigantul informatic Google şi-a prezentat noul sediu din România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gigantul informatic Google şi-a prezentat astăzi noul sediu din România.

La 12 ani de la înfiinţarea Google în ţara noastră, compania are de astăzi un nou birou în zona Pieţei Unirii din Bucureşti, iar echipa gigantului Google din România a ajuns la peste 350 de angajaţi, după integrarea unui producător de ceasuri şi brăţări inteligente.

De la lansarea sa în ţara noastră, compania şi-a extins proiectele, susţine educaţia digitală şi siguranţa online a elevilor şi promovează mediul antreprenorial şi ajută economia ţării. În prezent, România a devenit astfel cel mai mare centru Google de dezvoltare pentru dispozitive "wearables" din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Ca să vă faceţi o idee, doar în ultimii 5 ani peste jumătate milion de români au participat la cursurile organizate în cadrul programului 'Google, atelierul digital'.

Programele realizate de companie îşi propun să sprijine cetăţenii ţării în a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute să utilizeze tehnologia cu încredere şi în siguranţă. Google România oferă susţinere şi IMM-urilor, iar până în prezent a pus la dispoziţie cursuri şi consultanţă dedicată pentru peste 10.000 de antreprenori, unde aceştia au primit sfaturi specializate despre cum să-şi digitalizeze afacerea utilizând instrumentele gigantului.

Google România a acordat granturi de peste 500.000 de dolari către organizaţia Digital Nation. Reprezentanţii companiei spun că vor continua proiectele pe 3 direcţii-cheie: dezvoltarea competenţelor digitale, sprijinirea companiilor şi susţinerea inovaţiei, toate la noi în ţară. La noul birou Google din Capitală sunt găzduite echipele de IT care lucrează în principal în zona susţinerii transformării digitale a afacerilor locale. Spaţiul noului birou este amenajat având ca sursă de inspiraţie simbolurile tradiţionale româneşti, iar camerele birourilor sunt denumite după personalităţi marcante, precum "Nadia Comăneci", "Constantin Brâncuşi" sau "Regina Maria", informează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel