GHID OFICIAL pentru lucrătorii români: "Drepturile muncitorilor sezonieri în agricultură în Germania"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României în Republica Federală Germania a prezentat broșura realizată de proiectul Faire Mobilität – “Drepturile dumneavoastră ca muncitor sezonier în agricultură în Germania”. Aceasta presupune un set de informaţii necesare pentru toţi românii care se află sau urmează să meargă la muncă în domeniul agricol.

Broşura de 32 de pagini răspunde la întrebări privind cadrul legal pentru angajarea în Germania, ce să facă muncitorii care se îmbolnăvesc în perioada pandemiei de coronavirus, care este câştigul corect pentru muncile sezoniere, detalii despre contractele de muncă, orarul de muncă, orele suplimentare, data la care ar trebui românii să primească salariile, cât timp și cât de mult au voie cetăţenii să lucreze ca muncitori sezonieri, cât trebuie să se reţină din salariu pentru cazare şi mese şi ce să facă muncitorii în cazul în care sunt concediaţi.

De asemenea, ghidul oferă detalii de contact pentru românii care sunt în situaţia de a fi exploataţi de angajatori sau au constatat încălcări ale contractului.

Vezi AICI broşura cu drepturile muncitorilor sezonieri din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel