Gheorghe Dincă nu mai recunoaște crima. Mama Luizei Melencu: "A fost o înțelegere"

Narcis Popa |
Data publicării:

Mama Luizei Melencu, tânăra dispărută acum 10 luni de pe o stradă din Caracal, a reacţionat, luni, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că Gheorghe Dincă, bărbatul bănuit că a omorât-o pe tânără, ar fi negat crima. „Probabil a fost o înţelegere între el şi procurori”, a spus femeia.

Monica Melencu a declarat, luni, că întotdeauna a sperat că Luiza trăieşte, dar că aştepta să afle adevărul de la Gheorghe Dincă.

„Noi am susţinut de la început că Luiza nu este moartă. Şi nu este moartă. Aşteptăm să vedem ce declară Dincă. Eu am spus că o să lupt până o să aflu adevărul. Speranţa am avut-o de la început că Luiza este vie, trebuia să aflăm adevărul de la el. Numai că el... uitaţi-vă, nouă luni de zile n-a spus absolut nimic. Iar eu nu ştiu pe ce bază trimiteau ei (procurorii DIICOT-n.r.) dosarul în instanţă... Mă gândesc că totuşi, Dumnezeu e sus şi ne va ajuta”, a spus Monica Melencu.

Întrebată de ce crede că Dincă şi-a schimbat declaraţia cu puţin timp înainte ca dosarul să fie trimis instanţei de judecată, Monica Melencu a răspuns că probabil acesta a avut o înțelegere cu procurorii sau cu altcineva.

„Probabil a fost o înţelegere între el şi procurori, între el şi altcineva. A fost o înţelegere şi, probabil, aici e implicată familia. În momentul în care aude că se vorbeşte de familie, probabil el atunci ași de asta a şi luat atitudinea asta”, a mai spus Monica Melencu.

Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu

 

Luiza Melencu, tânăra de 19 ani din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut fără urmă în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie, pe o stradă din Caracal. Procurorii DIICOT, cei care anchetează cazul, l-au acuzat pe Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe tânără, dar şi pe o altă adolescentă din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din luna iulie.

Gheorghe Dincă a recunoscut inițial că le-a ucis pe cele două fete, însă acum, când procurorii se pregătesc să trimită dosarul în judecată, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora el a cerut să fie reaudiat pentru a spune că, de fapt, nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a precizat pentru MEDIAFAX că nu a fost consultat de acesta cu privire la modificarea declarației sau cu privire la solicitarea de a fi reaudiat.

Procurorii DIICOT nu au comunicat, până la ora transmiterii știrii, un punct de vedere oficial în legătură cu această situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel