Gesturi xenofobe la adresa românilor din Belfast!

Echipa Stiri Diaspora / 26 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIGION)
Mai mulți români au fost victime ale unui atac rasist petrecut în cartierul Holylands din Belfast.

 

Mai mulți români au fost victime ale unui atac rasist petrecut în cartierul Holylands din Belfast, scrie Ziarul românesc care citează publicaţia online thetab.com.


Potrivit unui comunicat al poliţiei nord irlandeze, a fost începută  o investigaţie care vizează o infracțiune de ură rasială, după ce un grup de români a fost atacat pe 25 octombrie în Belfast, Irlanda de Nord.


Altercația ar fi avut loc la ora 0.45, când două grupuri au fost observate certându-se într-o intersecție din cartierul Holylands din capitala ţării. Un martor a declarat că s-au auzit insulte rasiste, precum „Fucking Romanian bastards!”, iar cineva a fost lovit cu o sticlă.

 

Scandalul a fost aplanat de polițiști care au arestat un tânăr de 16 ani implicat în atac. Grupul atacatorilor a fost descris ca fiind format din tineri albi, în jur de 20 de ani, iar cel al românilor era format din bărbați cu vârste de până în 30 de ani.

 

Un rezident din zonă, Laura Owens, a declarat: „Am auzit pe cineva strigând „fucking get them, fucking Romanian bastards”.


La fața locului au ajuns o mașină de poliție și o mașină blindată. Tânărul de 16 ani se afla, pe 25 octombrie, în custodia poliției care tratează incidentul ca o infracțiune privind ura de rasă.

 

SURSA: ZIARUL ROMÂNESC

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26