Germania vrea sancţiuni mai dure împotriva Rusiei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Noul ministru al apărării german, Christine Lambrecht, s-a pronunţat duminică pentru adoptarea unor sancţiuni mai dure contra Rusiei, care a desfăşurat zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina, informează France Presse şi Reuters.

Potrivit ministrului apar[rii din Germania, cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte ''consecinţe personale'', a declarat Lambrecht pentru publicaţia Bild am Sonntag. De asemenea, a precizat că Germania şi aliaţii săi ''îl au în vizor'' pe preşedintele rus Vladimir Putin şi anturajul acestuia.

''Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri'', a continuat politiciana social-democrată germană.

Christine Lambrecht a început duminică prima sa vizită externă printr-o deplasare în Lituania, unde a inspectat unităţile militare germane prezente la baza de la Rukla.

''NATO va discuta despre propunerile făcute de Rusia privind securitatea, dar nu îi va permite Moscovei să dicteze poziţia militară a Alianţei'', a subliniat ministrul german al apărării în timpul vizitei, scrie Agerpres.

 

Rusia susține că vrea să evite scenariul militar. "Vrem să întărim cu adevărat securitatea"

 

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, Rusia susține că prin lista de propuneri transmisă SUA încearcă să evite posibilitatea unui scenariu militar.

Propunerile privind securitatea prezentate Statelor Unite de către Rusia sunt o încercare de a transforma un scenariu potenţial militar într-un proces politic, a declarat sâmbătă ministrul adjunct de externe rus, Alexander Gruşko, potrivit Reuters.

Rusia, care a concentrat trupe în apropiere de graniţa cu Ucraina, a transmis vineri că îşi doreşte o garanţie obligatorie din punct de vedere juridic că NATO va renunţa la activitatea militară în estul Europei şi în Ucraina.

Citat sâmbătă de agenţia rusă de presă Interfax, Gruşko a spus că Moscova este pregătită pentru discuţii "pentru a transforma un scenariu militar sau tehnico-militar de confruntare într-un proces politic care va întări cu adevărat securitatea militară".

Propunerile survin în contextul unei acutizări a tensiunilor dintre Rusia şi Occident în jurul Ucrainei, americanii şi europenii acuzând Moscova că pregăteşte o ofensivă militară împotriva Kievului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel